Un om de afaceri din Gorj se teme că va trebui să-și închidă firma

1679

Firma Koncord Trans SRL, deținută de omul de afaceri Ion Pau, riscă să-și oprească activitatea, din cauza scumpirilor din acest an.

Societatea și-a început activitatea în domeniul prelucrării lemnului masiv, în urmă cu 24 de ani. În 2021, a derulat afaceri de 2 milioane de lei și a avut în jur de 70 de salariați, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor.

”Gazul s-a scumpit cu 240%, într-un an, energia electrică s-a scumpit cu 90%. O firmă care face o producție de un milion și ceva de lei, să-ți vină factura de 12-13% din totalul costurilor, ce șanse mai ai să mai lucrezi? Zero șanse! Ne așteptăm, dintr-o zi în alta, să punem lacătul pe fabrică. Nu știu dacă voi face față, pentru că în perioada rece costurile cu energia cresc, deoarece trebuie încălzite toate spațiile, costurile cu gazul cresc. Sunt majoritatea produselor la care prețul a crescut cu 100%. Aș da exemplu placajul, bușteanul, peste sută la sută. Nu poți, într-o țară în care ai producție foarte mare de masă lemnoasă, lemnul bun, lemnul de lucru, să-l tai și să-l faci lemn de foc. M-am gândit de mai multe ori să renunț la afacere. Sigur că, nu poți face o afacere pe pierdere”, a declarat Ion Pau pentru Digi24.

Sursă, Radio Infinit

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here