Un nou termen, pentru crescătorii de păsări

136

Noul termen în care pot fi depuse cereri la Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură s-a prelungit. Cererile pentru acordarea sprijinul financiar dedicat fermierilor crescătorii de pui de carne, găini ouătoare, găini de reproducţie din rase grele şi pui de curcă, cu scopul de a îmbunătăţii condiţiile de creştere ale acestora a fost prelungit până pe data de 30 noiembrie.

Campania de depunere a solicitărilor se încheia pe 15 noiembrie şi viza acordarea ajutorului aferent Măsurii 2.1.5. – “Plăţi privind bunăstarea animalelor – pachetul (b) păsări”, acordat fermierilor care îşi vor asuma, în mod voluntar, angajamente pentru o perioadă de minim 5 ani de la data de 16 octombrie 2012. Timp de câteva zile, fermierii gorjeni care intenţionau să solicite bani pentru asigurarea bunăstării păsărilor vor trebui să mai aştepte, reprezentanţii Ministerului Agriculturii anunţând suspendarea campaniei şi un nou termen de depunere a cererilor, din cauza unor erori în tipizatele necesare acestui proces.

Erori în formatul cererii
Această măsură a fost necesară în urma identificării unor erori în formatul cererii de ajutor privind Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – pachetul b) păsări, aprobat prin Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr.228/2012, depunerea cererilor de ajutor fiind suspendată, în vederea rectificării în regim de urgenţă. Totodată, perioada de depunere a cererilor de ajutor privind Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – pachetul b) păsări se prelungeşte de la data aprobării rectificării până la data de 30 noiembrie 2012, inclusiv.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here