Un nou seminar în cadrul proiectului ADERă la Centenarul Marii Uniri cu Tinerii Târgujieni

280

Miercuri, 17 octombrie 2018, Asociația pentru Democrație, Educație, Respect (ADER) a organizat la Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, Seminarul Interactiv Marea Unire de la 1 decembrie 1918.

Seminarul din data de 17 octombrie a fost organizat în cadrul Proiectului ADERă la Centenarul Marii Uniri cu Tinerii Târgujieni, proiect câștigat în urma competiției de proiecte organizată de Consiliul Local al Municipiului Târgu-Jiu pentru acordarea de sprijin financiar pentru activitățile de tineret din Municipiul Târgu-Jiu în iunie 2018.
Peste 60 de elevi au participat la o ORĂ DE ISTORIE în care s-a vorbit despre eroi, patriotism, educație și respect. Au fost susținute trei teme de interes privind istoria locală și națională: Eroii de la Podul Jiului- Adrian-Marcel Tudor – Drăghici, Marea Unire – Momente și Semnificații – Adriana Peptan, Eroi ai Marii Uniri – Emil Moroianu. Elevii au vizionat filmul Comisarul Popilian – Eroul de la Podul Jiului, un film despre eroii locali și clipele lor de eroism. La finalul seminarului a fost organizat un concurs având drept temă Unirea și s-a desemnat o echipă câștigătoare condusă de Mladin Samuel. În plus, am lansat un concurs de fotografie – 100 de ani într-o fotografie și un concurs de eseuri – Marea Unire privită prin ochii mei, ambele având drept termen de finalizare data de 15 noiembrie 2018. “Am încercat să vorbim elevilor despre eroi, eroism, respect, prezentând momente din istoria locală și națională. Așteptăm eseurile și fotografiile tinerilor ce vor participa la cele două concursuri pe care le organizăm, pentru a vedea modul în care Centenarul Marii Uniri este perceput de aceștia” – a declarat Ștefan Ghimiși, președintele Asociației pentru Democrație, Educație, Respect. Următorul seminar interactiv se va desfășura vineri, 19 octombrie 2018 ora 13.00 la Colegiul Național “Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here