Un nou proiect, lansat de Centrul de Calcul Târgu-Jiu! Sprijin pentru 241 de studenți ai UCB Târgu-Jiu

2196

Centrul de Calcul SA Târgu-Jiu, în parteneriat cu Universitatea ,,Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu și Asociația pentru Șanse Egale, au lansat, vineri, proiectul ,,Primul pas pentru o carieră de succes!”.

Proiectul lansat de Centrul de Calcul Târgu- Jiu se anunță a fi unul de anvergură, prin acesta urmând ca 241 de studenți ai UCB Târgu-Jiu să beneficieze de sprijin, consiliere și orientare profesională, precum și de stagii de practică în cadrul unor firme importante din județul Gorj. Manager de proiect este Dragoș-Viorel Ionică.
,,Proiectul îi sprijină pe studenții UCB, atât cei care urmează cursuri de licență, precum și pe cei care frecventează studii de masterat, să deruleze stagii de practică cu opțiunea de angajare ulterioară în cadrul unor companii. Grupul țintă este reprezentat de 241 de studenți, iar la finalul proiectului urmărim angajarea a 85 dintre aceștia. Practic, ne dorim să atragem cei mai buni studenți ai UCB și precizăm că stagiile de practică se vor efectua în concordanță cu programa școlară. În cadrul proiectului este prevăzut și un program prin care studenții cu rezultate foarte bune să primească și burse de excelență”, a declarat Dragoș Ionică, manager de proiect. Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creșterea numărului absolvenților de învățământ terțiar universitar din Universitatea ,,Constantin Brâncuși” care își găsesc un loc de muncă urmare a accesului la activități de învățare la un potențial loc de muncă cu cel puțin 85 de persoane, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI din regiune Sud-Vest Oltenia pe o perioadă de 24 de luni. Proiectul propune o abordare integrată prin corelarea instrumentelor și măsurilor personalizate pentru studenții din județul Gorj, precum informare, consiliere și orientare profesională pentru o participare activă pe piața muncii pe termen lung.
,,Ne dorim ca la finalizarea proiectului, practic la încetarea calității de participanți, minim 11% dintre studenți să își continue studiile, minim 35% dintre participanți să fie angajați și minim 72% să dobândească o calificare. Cred că acest proiect se va desfășura foarte bine și un lucru important e legat de activitatea de informare și selecție pentru grupul țintă. Este bine ca studenții care se vor înscrie în proiect să nu mai fi beneficiat de participare într-un proiect asemănător, mai precis pentru servicii de consiliere și derulare a stagiului de practică”, a precizat prof. Ilie Borcoși. Grupul țintă este format din studenți înscriși la Universitatea ,,Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, care vor beneficia de servicii de informare, de consiliere și orientare profesională, de organizarea și derularea de stagii de practică și are următoarea structură: 241 studenți ISCED 5– 7 cu domiciliul în regiunile mai puțin dezvoltate ale României, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, dintre care 40% vor fi de sex feminin și minimum 27 de persoane din mediul rural și/sau persoane de etnie romă, care beneficiază de sprijin pentru tranziția de la școală la viața activă.Acest proiect de o importanță majoră are o valoare totală de 3.222.496,95 de lei din care finanțare nerambursabilă în cuantum de 2.672.959,38 de lei, și se implementează în perioada 5 septembrie 2020 – 4 septembrie 2022.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here