Un nou festival de arte vizuale în Gorj

747

Tinerii pasionați de film și fotografie din Gorj sunt invitați să participe la prima ediție a Festivalului de Arte Vizuale ,,Spektrum” Târgu-Jiu. Înscrierile au început pe 6 iulie și se vor încheie pe 31 iulie, urmând ca premierea să aibă loc în primele zile ale lunii august.

Festivalul de Arte Vizuale ,,Spektrum” este organizat de către un grup de elevi de la Colegiul Național ,,Ecaterina Teodoroiu” (Teodora Banța – XII C, Alex Dobrițan – XI A, Aida Oprițoiu – XII B, Alexandru Răvigan – XI G), susținuți de comunitatea ,,Gorjenii lui Brâncuși”. Pasionați de artă și de orașul în care trăiesc, aceștia au dorit să ofere și altor tineri din Gorj ocazia de a-și exprima viziunea asupra locului în care trăiesc. ,,Tema acestei prime ediții este ,,O viziune asupra locului în care trăim”. Pe lângă scopul declarat de a scoate în evidență felul în care generația tânără vede localitatea în care trăiește, Festivalul promovează și răsplătește creativitatea tinerilor. În cadrul Festivalului ,,SPEKTRUM” Târgu-Jiu vor fi organizate mai multe evenimente, la care sunt invitați toți locuitorii orașului, în limitele impuse de situația de alertă în care ne aflăm. Aceste evenimente, cu tot cu regulile de participare, vor fi anunțate în timp util”, anunță organizatorii. Înscrierile la cele două secțiuni, ,,Fotografie” și ,,Scurtmetraj”, se fac în perioada 6 iulie – 31 iulie 2020. Înscrierea se face pe baza formularului de înscriere trimis la adresa de mail spektrum.tgjiu@gmail.com. Fișele de înscriere pot fi completate accesând următoarele link-uri:: https://docs.google.com/document/d/1v7RQRGcidxrSsSjO6e-Nm1P0xn1_94U8bfDhgkCBCvk/edit?fbclid=IwAR2JY5fJJI2fFpGkHYtVdNDmn-5sv9LKB24YXpe4ruaUlZ2KHpwKqTd3U74 și https://docs.google.com/document/d/1Qpt6ysLarL6h0aXdDyS3O0NPxyr3FMAyBvMgPpGdkhw/edit?fbclid=IwAR2eu1XnaTNLl8qIdQSMCNk6VuW8LA0DOVsrjcpQbsZJzOrj7lWhe84sXCI.
La secțiunea ,,Scurtmetraj” pot participa echipe formate din cel mult 6 persoane. Filmul nu trebuie să depășească 15 minute și nu trebuie să denigreze imaginea orașului. La secțiunea ,,Fotografie” o persoană se poate înscrie cu cel mult 5 lucrări. Regulamentul complet de concurs este disponibil la următorul link: https://docs.google.com/document/d/e/2PACX-1vSKeDleTEW6OebmRPOT1cSN4KkoYuZzKYG2ZMdMyWpYdHxATlkaF-d8FhEKhbKcPhAmFGDzg5MHocu8/pub?fbclid=IwAR0PKVJ4_Y0WPpBX7r-MmvuhWHiHparEPwMDKEI3A3M34xP4ZrDaqyHVfUQ. Premierea câștigătorilor va avea loc în perioada 7 – 9 august 2020.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here