Un nou contract pentru Isvarna II. Lucrările vor începe în două comune din Gorj

854

Firul II de aducțiune Isvarna – Craiova, cu o valoare totală de peste 117 milioane de euro, este o investiție strategică nu numai pentru Craiova, ci pentru întreg județul Dolj, dar și pentru Gorj. La finalul lucrărilor, va fi asigurată apă potabilă de munte, de cea mai bună calitate pentru Craiova, și alte 6 localități din Dolj, precum și pentru Rovinari, Brănești, Câlnic, Godinești, Plopșoru, Telești, Tismana și Țânțăreni din județul Gorj.
Investiția presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 de kilometri.
Al treilea dintre cele șase contracte în care a fost împărțită această investiție a fost semnat deja luni, 5 aprilie. Lucrările se vor desfășura în județul Gorj, în localitățile Plopșoru și Brănești și au o valoare totală de 105.479.621 lei (fără TVA).

Cine face lucrările în Gorj
Lucrările pe respectivul tronson – Reabilitare conductă aducţiune Isvarna – Craiova fir II, Tronson III, au fost adjudecate de CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A.
„Lucrările se vor desfășura pe teritoriul localităților Plopșoru (între nodurile 11 și 12) și Brănești (între nodurile 10 și 11), din județul Gorj, pe o lungime totală de 27.540 metri. Pe traseul aducțiunii sunt prevăzute 47 de cămine cu vane de izolare, golire și aerisire/dezaerisire. Contractul prevede lucrări de construcție, furnizare și montaj utilaje și echipamente tehnologice, testare și punere în funcțiune a acestora, dar și remedierea eventualelor defecțiuni apărute în perioada de garanție”, a anunțat Compania de Apă Oltenia.
Durata de execuție a lucrărilor și punere în funcțiune a instalațiilor este de 36 de luni.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here