Un nou concurs pentru directorii de școli. 13 posturi vacante în Gorj. Proba scrisă are loc astăzi

1902

Proba scrisă, pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, din județul Gorj, are loc joi, 8 septembrie. În școlile din județ sunt vacante 13 funcții de conducere.

Centrul special de concurs, desemnat în vederea desfăşurării probei scrise, este organizat la Liceul Tehnic Nr. 2 din Târgu-Jiu. La nivelul centrului special, respectiv în sălile de concurs, candidații vor fi repartizați în ordine alfabetică, anunță Inspectoratul Școlar Județean Gorj.
Posturile de director rămase vacante după primele două etape organizate în toamna anului trecut și în primăvara acestui an sunt la Liceul Teologic Târgu-Jiu, Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 Motru și la școlile gimnaziale din Câlnic, Căpreni, Ciuperceni, Dănești (nr. 1), Motru (nr. 2) și Slivilești. Mai sunt vacante cinci posturi de director adjunct la liceele tehnologice din Baia de Fier, Motru, Roșia de Amaradia și Turceni (2 posturi).

Proba durează 2 ore
„Accesul candidaților în săli se va realiza, pe baza buletinului/cărții de identitate, între orele 8:00-8:45. Responsabilul de sală va efectua instructajul candidaților în intervalul oral 8:45-9:50. Candidații care nu sunt prezenți în sala de concurs în momentul deschiderii plicurilor cu subiecte pierd dreptul de a participa la concurs. Materialele documentare, mijloacele electronice, telefoanele mobile sau alte mijloace de comunicare la distanță, gențile, poșetele etc. vor fi depuse de candidați în sala de depozitare a obiectelor personale”, arată ISJ Gorj. Proba scrisă va începe la ora 10.00 și va dura maximum 120 de minute. Pentru completarea datelor proprii de identificare, precum și pentru marcarea răspunsurilor, pe foaia de concurs, candidații vor utiliza doar pix cu pasta de culoare albastră sau neagră care nu se șterge.

Pot cere anularea testului
Candidatul care se retrage din proprie inițiativă poate solicita anularea testului, pe baza unei declarații, predă testul și părăsește sala după cel puțin o oră de la deschiderea plicului cu subiecte. În acest caz, testul-grilă nu va fi evaluat, iar candidatul respectiv este considerat retras. Tentativa de fraudă sau frauda atrage după sine eliminarea candidatului din concurs și pierderea dreptului acestuia de a ocupa o funcție de conducere, îndrumare și control în învățământul preuniversitar. La finalul rezolvării testului standardizat, fiecare candidat va preda testul, foaia de concurs și ciornele responsabilului de sală, va semna în borderoul de predare-primire și va rămâne în sală pentru a participa la etapa de evaluare a lucrărilor scrise.

Evaluarea lucrărilor
Testele-grilă se corectează în aceeași zi, după finalizarea probei. Apoi se pot depune contestații și rezultatele finale vor fi afișate în 13 septembrie. Fiecare item corect rezolvat se notează cu două puncte. Nota fiecărui evaluator se obține prin împărțirea la 10 a sumei punctajelor acordate de acesta. Nota candidatului la proba scrisă se calculează ca medie aritmetică a notelor acordate de fiecare evaluator. Nu se admit diferențe de notare între membrii comisiei de evaluare a probei scrise. Interviurile sunt programate în perioada 22-29 septembrie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here