Un nou concurs pentru directori

238

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă că trebuie să elaboreze o nouă lege a educaţiei până la sfârşitul acestui an, aşa cum este menţionat în programul de guvernare. Acesta a mai anunţat că în luna august se va organiza un nou concurs pentru funcţiile de directori, în prezent fiind multe posturi vacante, ocupate temporar de dascăli care nu au participat sau nu au promovat concursul din octombrie.

“În urma concursului, au rămas un număr de posturi neocupate. Aceste posturi trebuia ocupate de cineva. Conform metodologie, trebuia inspectorul general împreună cu consiliul de administraţie de acolo şi la propunerea consiliului de profesori trebuia să numească un director sau un director adjunct. Lucrul ăsta nu se întâmplase. Era un blocaj” a declarat ministrul Educaţiei, Pavel Năstase.

La nivelul județului Gorj, din totalul de 112 posturi de director scoase la concurs în toamna acestui an au fost ocupate 79, rămânând vacante 33. Din aceste 79 de posturi, 59 au fost ocupate de persoane care au mai deținut această funcție în aceeași unitate de învățământ, trei de către persoane care au deținut funcția de director adjunct în aceeași unitate de învățământ, 14 de cadre didactice din aceeași unitate de învățământ și trei de cadre didactice din altă unitate de învățământ. În ceea ce privește posturile de director adjunct, din cele 50 de astfel de posturi scoase la concurs au fost ocupate doar 29, 20 de persoane care au ocupat această funcție, în aceeași unitate de învățământ, și anterior concursului, 8 de cadre didactice din aceeași unitate de învățământ și 1 de un cadru didactic din altă unitate de învățământ. În ceea ce privește posturile rămase vacante după concurs, pe acestea au fost numiți prin detașare 27 de directori și 18 directori adjuncți, doar câteva unități de învățământ rămânând fără conducere chiar și după această etapă. (A.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here