Un nou concurs de schi, la Rânca

372

După succesul incontestabil al ediţiei a doua a Cupei Rânca – Telescaun Păpuşa, preşedintele Ion Călinoiu şi primarii localităţilor Novaci şi Baia de Fier au promis că vor organiza o nouă competiţie în această iarnă. Cel mai probabil, noul concurs va avea loc undeva la începutul lunii martie.
În acest weekened, mai exact pe data de 2 februarie, în staţiunea montană Rânca s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a competiţiei cupa Rânca – Telescaun Păpuşa. Au fost peste o sută de participanţi, cel mai tânăr având 5 ani, iar cel mai vârstnic având peste 60 de ani, iar atmosfera a fost deosebit de plăcută. Participanţii au venit cu propuneri pentru organizarea unui eveniment asemănător până la finalul actualului sezon. „După succesul acţiunii de ieri, la sugestiile şi rugăminţile participanţilor, preşedintele cu cei doi primari, au promis că vor organiza încă o competiţie în această iarnă. În zilele următoare se vor analiza care sunt programările unor eventuale competiţii similare din Rânca şi în primul weekend liber vom mai organiza un nou concurs. S-ar putea să fie în apropierea zilelor de 1 şi 8 martie şi, prin urmare, o să îi dăm un nume corespunzător”, a explicat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Tarife reduse la Telescaun până la sfârşitul sezonului
O altă veste bună pentru pasionaţii sporturilor de iarnă şi iubitorii muntelui este că tarifele la telescaun se vor menţine reduse până la sfârşitul acestui sezon. „S-a hotărât să se păstreze reducerea preţurilor la telescaun până la finalul sezonului de iarnă. Astfel, noile preţuri sunt: 1 urcare – 7 lei, 50 lei pentru 10 urcări şi 3 lei urcarea la copii”, confirmă şeful Salvamont Gorj.
Trebuie amintit faptul că, în finalul ediţiei a doua a Cupei Rânca – Telescaun Păpuşa, organizatorii au concluzionat că atât traseul de concurs cât şi întreaga pârtie s-au dovedit foarte accesibile pentru toti participanţii, chiar şi cei micuţi reuşind să schieze fără probleme. De asemenea, măsurile de siguranţă ale concurenţilor au fost foarte bine puse la punct, neproducându-se absolut niciun accident, în cadrul competiţiei.
De altfel, este important de subliniat faptul că în acest week-end nu au fost mari probleme nici pe pârtiile de schi din centru staţiunii Rânca, înregistrându-se doar 6 accidente minore, niciunul care să necesite transport de urgenţă la spital.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here