Un nou centru pentru persoanele cu dizabilităţi, inaugurat la Târgu-Jiu

1197

Asociația Persoanelor cu Handicap din Oltenia a inaugurat, vineri, 4 mai 2018, ora 11.00, Centrul Iosua, situat în municipiul Târgu-Jiu, pe Str. Unirii, nr. 84, lângă Agenția de Mediu Gorj. Evenimentul a avut loc în contextul marcării anuale, în data de 5 Mai, a Zilei Europene de Luptă Împotriva Discriminării.

Centrul Iosua are ca obiectiv principal facilitarea participării persoanelor cu dizabilități la activități sportive și acțiuni recreative, la încurajarea mișcării în aer liber, organizarea de tabere tematice și a unor programe educaționale. Vineri, pe lângă momentul festiv de inaugurare, a avut loc şi prezentarea centrului, dar s-au desfăşurat și activități sportive demonstrative (fotbal, basket, tenis de masă, volei, badminton) între invitați fiind și persoane cu dizabilități.

Investiţie privată a fraţilor Andrei
Frații Mircea şi Daniel Andrei, în vârstă de 45 și 40 de ani, din Târgu-Jiu, au investit aproximativ 700.000 de lei în acest centru pentru persoane cu handicap. Mircea Andrei a fost director adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, iar Daniel Andrei este directorul Centrului „Christian”. Cei doi fraţi conduc Asociaţia Persoanelor cu Handicap din Oltenia.
Centrul „Iosua“ se află în apropierea Coloanei Infinitului. Investiția este exclusiv privată, doar din banii pe care cei doi frați care suferă de hemofilie, au reușit să-i producă în urma unei activități derulate pe parcursul mai multor ani. Centrul „Iosua“ va funcționa doar sâmbătă, iar persoanele cu dizabilități pot petrece câteva ore în aer liber, pentru că noul stabiliment are o suprafaţă generoasă pe care este amenajat un teren de sport, un foișor și multe alte facilități. Noul centru a primit toate aprobările necesare pentru a putea funcționa.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here