Un nou centru de permanență, în Gorj

640

Celor 19 centre de permanență din județul nostru li se va alătura încă unul. În toamnă, se va inaugura un centru de permanență la Bălești, după cum confirmă edilul Mădălin Ungureanu. Acesta va funcționa chiar în centrul comunei și va asigura servicii medicale pentru toți cetățenii din localitate.

La ora actuală, 19 centre de permanenţă sunt funcţionale în judeţul nostru, în localităţi precum: Samarineşti, Cătunele, Mătăsari, Peştişani, Logreşti, Turburea, Prigoria, Târgu-Jiu – trei centre, Tismana, Crasna, Tetila, Bîlteni, Târgu-Cărbuneşti, Ţicleni, Câlnic, Scoarţa şi Căpreni. În toamnă numărul lor va crește, o dată cu inaugurarea celui de la Bălești. „Până în octombrie sper să fie totul pus la punct și să îl inaugurăm. Va fi un centru de permanență la standarde, dotat corespunzător”, confirmă Mădălin Ungureanu, primarul comunei Bălești.

Asistență medicală pe timp de noapte și în weekend
În localităţile unde sunt centre de permanenţă este asigurată asistenţa medicală de către medicii de familie gorjeni începând cu prima zi a săptămânii şi până vineri, între orele 15.00-08.00. Şi în zilele de sâmbătă şi duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se efectuează în intervalul 08.00-08.00 a doua zi. Potrivit legislaţiei în vigoare, cuantumul sumelor primite de către cadrele medicale pentru activitatea desfăşurată în cadrul centrelor de permanenţă se face în funcţie de numărul orelor lucrate. Spre exemplu, pentru medici, contravaloarea unei ore lucrate este de 12,8 lei, iar pentru asistente este de opt lei. În plus, medicul coordonator mai primeşte 15% pentru activitatea de coordonare, iar dacă centrul de permanenţă este organizat în cadrul unui cabinet medical privat, doctorul care deţine cabinetul, primeşte încă 6,4 lei pe oră pentru acoperirea cheltuielilor administrative.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here