Un nou bloc ANL din Motru aşteaptă punera în folosinţă

300

anlPrimăria Municipiului Motru se pregăteşte pentru efectuarea recepţiei unui bloc ANL, a cărei construcţie a fost realizată de Agenţia Naţională a Locuinţelor.

„Vom recepţiona blocul până la sfârşitul lunii, iar din bugetul local, trebuie să ne preocupăm de asigurarea reţelelor utilitare”, ne-a declarat Dorin Hanu, edilul din Motru.Noul bloc este compus din 42 de unităţi locative, cu o cameră şi cu câte două camere, iar repartiţia acestora va debuta de la începutul anului 2010, după care blocul va fi dat în folosinţă. Până în prezent, la Primăria Motru au fost primite peste 5.000 de cereri. Conform legii, locuinţele trebuie să se acorde tinerilor cu vârsta între 18 şi 35 de ani, care nu au un apartament în proprietate sau cărora nu le-a fost repartizată o locuinţă prin acest program. De asemenea, solicitanţii trebuie să facă dovada că beneficiază de contract de muncă şi să-şi desfăşoare activitatea în localitatea respectivă.

Piaţa nouă până de sărbători
De asemenea, până la sărbătorile de iarnă, Primăria Motru se va ocupa de terminarea reabilitării Pieţei Centrale. „Din cauza crizei prin care a trecut bugetul local, reabilitarea pieţei s-a amânat, însă, acum suntem siguri că realizarea se va termina până la Sărbători”, a completat Hanu. Finanţarea reabilitării este asigurată de bugetul local, care a acordat pentru proiect suma de 1.000.000 lei.
Aleea Liliacului va fi gata în două săptămâni
Totodată, Dorin Hanu a dat asigurări că până la sfârşitul lunii noiembrie va fi terminată reabilitarea Aleii Liliacului, ale cărei lucrări au început în luna august, costul total al lucrărilor fiind de 1.100.000 lei. „Finanţarea este în proporţie de 90% de la Banca Mondială, 8% de la Consiliul Local Motru şi 2% de la cetăţenii care locuiesc pe Aleea Liliacului”, a mai spus edilul municipiului Motru.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here