Un milion de lei pentru drumurile din Bîlteni

353

Autoritățile locale din comuna Bîlteni au scos la licitație lucrările de modernizare a DC 37 Cocoreni. Este vorba de un rest de lucrări, de turnare asfalt pe un tronson de drum de circa un kilometru. Valoarea totală estimată a lucrării este de 1.050.632 lei, fără TVA. Constructorii interesați de lucrare pot depune oferte până pe data de 28 august.
„Obiectul contractului îl reprezintă modernizarea drumului DC 37, situat în satul Cocoreni, pe o lungime de 0,875 km. Lucrările ce urmează a fi executate sunt: lucrări pregătitoare; realizare sistem rutier (strat inferior de fundație din balast, strat superior de fundație din piatră spartă, start de legătură din beton asfaltic deschis cu pietriș concasat, strat de uzură din beton asfaltic BAPC16, acostament din piatră spartă); șanțuri și rigole de acostament cu secțiune pavată; podețe (podețe tubulare, rigole carosabile tip podeț cu grătar metalic); lucrări de apărare și consolidare și lucrări accesorii (indicatoare de circulație, marcaje rutiere longitudinale)”, potrivit caietului de sarcini al licitației.
În prezent, pe partea carosabilă a drumului a fost semnalată prezența unor scurgeri de apă provenite de la vechea conductă de alimentare a comunei, acesta fiind și motivul pentru care s-au stopat lucrările de reabilitare a acestui tronson.
Mai mult, scurgerea apelor se face prin șanțuri de pământ, pe ambele părți ale drumului, iar intersecțiile cu drumurile laterale sunt neamenajate – din pământ.
Constructorul are la dispoziție două luni pentru a finaliza lucrarea.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here