Un milion de euro pentru studenții gorjeni

528

Peste 300 de studenți de la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu vor beneficia de consiliere profesională și stagii de practică de la angajatori de top din județ, în vederea creșterii gradului de angajabilitate. Proiectul depus de Soft Tehnica SRL a fost selectat pentru finanțare de Ministerul Fondurilor Europene în Top 10. Finanțarea pentru sprijinirea studenților este de un milion de euro.
Proiectul „MISS – Măsuri Integrate de Sprijinire a Studenților” va fi implementat în perioada 2020-2023 și are ca obiectiv crearea unui pachet complex de servicii pentru îmbunătățirea competențelor și creșterea gradului de angajabilitate: orientare și consiliere profesională, stagii de practică la angajatori de top din județ, precum și sprijin pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale.
Compania Soft Tehnica SRL este deținută de Iulian Popescu, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Gorj.
„Iulian Popescu a derulat în ultimul an proiecte cu finanțare europeană pentru înființarea a peste 80 de firme în regiunea Oltenia, cele mai multe fiind în Gorj. În plus, sunt în procedură de depunere sau evaluare alte proiecte cu impact major pentru județul Gorj”, anunță Partidul Național Liberal, filiala Gorj.
Proiectul va fi implementat în perioada 2020-2023. „„Sunt bucuros pentru că proiectul este în top 10 finanțate, ceea ce arată necesitatea și oportunitatea pe care îl va avea la nivelul județului nostru. Proiectul este în parteneriat cu Universitatea și va fi implementat în perioada 2020-2023 și, ca să dau și mai multe detalii, are ca obiectiv crearea unui pachet de servicii pentru îmbunătățirea competențelor și creșterea gradului de angajabilitate: orientare și consiliere profesională, stagii de practică la angajatori de top din județ, precum și sprijin pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale. Nu este primul proiect în parteneriat cu Universitatea, ultimul derulat împreună fiind de sprijinire a tinerilor pentru înființarea unor afaceri în Gorj. Îmi doresc să ofer tinerilor cât mai multe oportunități pentru a rămâne sau pentru a se întoarce în județul Gorj, iar accesarea fondurilor europene este o soluție”, a declarat Iulian Popescu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here