Un mediu curat, o viață sănătoasă! Spune NU, gunoaielor! – Angajaţii SJGDAS Gorj au derulat o amplă acţiune de ecologizare la Fărcăşeşti

550

Chiar dacă vremea a fost nefavorabilă, cu o ploaie măruntă și deasă, care a pătruns prin haine până la piele, la solicitarea Primăriei Fărcăşeşti, Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare (SJGDAS) Gorj a răspuns prompt, participând în ziua de vineri, 12.01.2018, la o acțiune de ecologizare și conștientizare a populației (strâns deșeuri), pe tronsonul de drum județean (DJ 674) cuprins între podul peste canalul de gardă al Carierei Roșia și intrarea în satul Fărcăşeşti, după care au urcat către comuna Negomir în pădure.

La acțiunea derulată vineri au participat 30 de persoane din cadrul Primăriei Fărcăşeşti, persoane încadrate la Legea 416/2001 și un tractor cu remorcă, iar din partea S.J.G.D.A.S Gorj, 20 de persoane asigurând logistica necesară, respectiv saci și mănuși. Acțiunea a început la ora 08.30 și a luat sfârșit în jurul orei 12.30, timp în care s-au strâns peste 300 de saci cu deșeuri: sticlă, pet, folie plastic, textile și peste 20 de saci cu pampers. Cei prezenți au împânzit zona dintr-o parte în alta strângând deșeurile menajere, șanțurile de pe drumul principal, cât și o bună bucată din pădurea din zonă. „Prin această campanie dorim să tragem un semnal de alarmă și să sensibilizăm membrii comunității gorjene cu privire la necesitatea protejării mediului și efectele benefice ale acestuia asupra sănătății noastre. Am mai fost și vom mai merge în alte zone ale județului Gorj pentru a organiza astfel de activități. Ne dorim să participe și să se implice cât mai mult autoritățile publice locale, dar și cât mai mulți cetățeni, deoarece sunt principalii generatori de deșeuri, pentru a conștientiza că trebuie să trăim într-un mediu curat, propice sănătății. Doresc să mulțumesc pe această cale domnului primar Drăgoescu Constantin, domnului Dan Rotaru – consilier personal al primarului şi doamnei inginer Lățea Iulica, pentru implicarea în această acțiune şi fac un apel către toate UAT-urile pentru organizarea de astfel de acțiuni”, a declarat Sandu-Ovidiu Borugă, directorul S.J.G.D.A.S Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here