Un localnic din Slivileşti ameninţă că blochează drumul Miculeşti-Motru

539

Dumitru Anghelescu, în vârstă de 67 de ani, din comuna Slivileşti, a anunţat, recent, Instituţia Prefectului judeţului Gorj dar şi primăria din localitatea unde domiciliază, că dacă nu i se rezolvă situaţia creată cu un titlu de proprietate anulat, va bloca drumul judeţean Miculeşti-Motru. Acesta îl face vinovat pentru anularea titlului său pe inginerul Virgil Covrigel, de la Serviciul Agricol al Primăriei Slivileşti, pe motiv, că, în mod abuziv, acesta ar fi comis fals intelectual, uz de fals şi trafic de influenţă asupra experţilor care l-au lăsat fără o proprietate cu o suprafaţă de 195 de mp la Miculeşti.

Localnicul din Slivileşti susţine că deţine o suprafaţă de teren situată între două drumuri, mai exact între DJ673 Motru-Miculeşti şi DS214 Miculeşti. Terenul ar fi fost deţinut de părinţii acestuia, moştenire de la bunicul matern, Anghelescu N. Vasile. Această suprafaţă a fost folosită de familia Anghelescu şi în timpul CAP-ului, ca lot personal. Problemele cu terenul au apărut în 1988-1989 când Dumitru Dobriţoiu, vecinul de proprietate al lui Dumitru Anghelescu, a construit ilegal un fânar pe terenul celui din urmă. Vecinul a ocupat astfel abuziv, susţine proprietarul de drept, cam 195 de mp din suprafaţa lui Anghelescu. Deşi proprietarul i-a spus vecinului că a comis o ilegalitate, Dobriţoiu ar fi dat din umeri, i-ar fi adresat cuvinte urâte şi chiar şi-a extins proprietatea şi pe suprafaţa altor vecini.

În 2008, Dobriţoiu dă în judecată Primăria Slivileşti
Dobriţoiu nu se mulţumeşte doar să ocupe terenurile în cauză ci încearcă să le deţină în legalitate, acţionând în judecată, de două ori, Primăria Slivileşti. “Dobriţoiu ştia că, conform Legii 58/1974, el nu putea obţine terenul dorit decât prin moştenire şi nu prin acte juridice”, susţine Anghelescu. Cu toate acestea, Dobriţoiu câştigă unul dintre procesele cu Primăria Slivileşti, fapt care determină anularea titlului de proprietate pentru terenul vecinului Anghelescu.
Pentru a obţine acte care au dus la anularea titlului lui Anghelescu, cel din urmă consideră că Dobriţoiu ar fi fost pe mână cu inginerul Covrigel. “Inginerul mi-a falsificat schiţa la titlul de proprietate obţinut în 2006, spunând că acum îi ocup abuziv terenul lui Dobriţoiu, pe o suprafaţă de 181 de mp”, a declarat Anghelescu.

Conflict “armat” între vecini în 2012
Pe baza acestui conflict, Anghelescu a ajuns să aibă dosar penal pentru că în 2012 l-ar fi lovit cu un topor în cap pe Dobriţoiu. Anghelescu susţine că nu a fost vinovat de agresiunea asupra vecinului său, care la rândul său avea în mână un par, iar el un topor. Dosarul nu s-a finalizat, învinuitul fiind scos de sub urmărire penală de Judecătoria Motru, dar victima a făcut recurs care urmează să se judece pe 17 noiembrie la Curtea de Apel Craiova.
În ciuda acestui fapt, Anghelescu a pierdut terenul deşi îl stăpâneşte şi acum, mai puţin cei 195 de mp ocupaţi de Dobriţoiu. Primăria Slivileşti a deschis o acţiune pentru anularea titlului lui Dobriţoiu, proces care se judecă şi acum, în recurs.

A cerut Corpul de Control al Prefectului la Miculeşti
Anghelescu a fost pe data de 13 august în audienţă la prefectul de Gorj, Alin Văcaru, solicitându-i să trimită la faţa locului Corpul său de Control deoarece în primăria Slivileşti, inginerul Virgil Covrigel ar fi comis, pe bandă, mai multe ilegalităţi. Omul îl acuză pe funcţionar de fals intelctual, uz de fals, trafic de influenţă asupra experţilor şi abuz în serviciu. Prefectura a transmis solicitarea localnicului, privind realizarea unei anchete interne, Primăriei Slivileşti. În paralel şi Anghelescu a făcut acelaşi lucru, dar nu a primit până acum un răspuns.
Omul a făcut şi o sesizare în acest sens la Parchetul Motru, acuzându-i pe martorii lui Dobriţoiu, Gaşpar Dumitru şi Unguru Maria, şi pe vecin, evident, de mărturie mincinoasă. Nici acest dosar nu s-a finalizat.
Din acest motiv, drumul din Miculeşti-Motru ar putea fi blocat, Dumitru Aghelescu ameninţând că apelează la acest demers deoarece nu se ia nicio măsură cu vecinul său şi nici cu inginerul agricol care i-ar fi facilitat lui Dobriţoiu falsificarea unor documente. “După data de 1 noiembrie intenţionez să blochez drumul Miculeşti-Motru lăsând să se circule pe ruta trecută în Monitorul Oficial, adică pe DS 214”, a declarat Anghelescu care şi-a anunţat viitorul protest şi la Primăria Slivileşti.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here