Un lider de sindicat le cere ministrului Economiei și premierului să-și trimită Corpul de Control la CEO pentru că minerii nu sunt protejați de coronavirus

1256

Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013 de la Cariera Lupoaia, a făcut o petiție atât către premierul Orban, cât și pentru ministrul Economiei cerând ca ambii să-și trimită, fiecare, Corpul de Control pentru a verifica dacă salariații CEO sunt sau nu protejați de coronavirus. Liderul susține că măsurile anunțate de CEO sunt doar ,,vorbărie multă”, în fapt minerii stând claie peste grămadă în autobuze și la locurile de muncă. În opinia lui Bunoaica, nici Directoratul nu respectă măsurile impuse de ordonanțele militare, organizând ședințe cu participări largi de chiar 30 de persoane.

,,Minerii au boli profesionale, dacă apare coronavirusul în rândul angajaților, mor toți. Asta pentru că au probleme grave de sănătate la plămâni, care sunt ascunse la verificările de formă făcute de Medserv Min. Un coleg mi-a murit de plămâni, la Timișoara. Au depistat acolo că avea un plămân uscat, iar la companie era declarat sănătos și apt pentru muncă. Eu nu vreau ca unii să urce, în vârful piramidei, pe cadavrele minerilor. Cred însă că cea mai bună soluție este intrarea în 75% nu concediul de odihnă pe anul trecut. Omul revine în familie cu membrii care au lucrat în străinătate. În CEO nu s-a făcut niciun test pentru COVID-19. Am cerut ca transportul minerilor să se oprească la unități, nu în stații făcute să crească doar profitul unor agenți economici”, a spus Bunoaica.Acesta ridică problema transportului în comun, în autobuze navetiștii CEO mergând în continuare câte 30, 40 unul lângă altul.Bunoaica a intrat în concediu, ca să nu fie expus, dar susține că nu are încredere în oficialii CEO, motiv pentru care cere prezența Corpului de Control al premierului și al ministrului Economiei la companie.Acesta susține că, dacă va muri un singur miner de COVID-19, el, personal, îi va da în judecată pe cei vinovați.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here