Un gorjean a refuzat cardul naţional de sănătate pentru a nu fi urmărit

373

Un asigurat din judeţul nostru a refuzat cardul naţional de sănătate. Motivul invocat de acesta a fost acela că omul nu doreşte să fie urmărit şi să se ştie la ce medici merge şi de ce boli suferă. La nivel naţional, mai multe persoane au refuzat cardurile, majoritatea din motive religioase.

Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj confirmă faptul că un asigurat a refuzat cardul naţional de sănătate. „Am avut o persoană care l-a refuzat. Asiguratul a motivat refuzul de a primi cardul spunând că nu doreşte să fie urmărit de noi”, precizează Bondoc.
Până acum, în Gorj au ajuns 206 carduri de sănătate, de acestea beneficiind persoanele dializate. Cardul naţional de sănătate reprezintă modalitatea prin care o persoană poate fi identificată ca fiind asigurată în sistemul naţional al asigurărilor sociale de sănătate şi-i confirmă dreptul la servicii medicale. Pe card sunt inscripţionate datele de identificare a persoanei şi, pentru a deveni funcţional, el trebuie activat. Pentru aceasta, medicul va solicita personalizarea Pin-ului (codului) de acces format din 4 cifre. Pacientul va tasta personal Pin-ul ori de câte ori va solicita un serviciu medical sau eliberarea de medicamente
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here