Un fost profesor și un elev al CNTV Târgu Jiu, premiați de Academia Română

833

Academia Română – Comitetul Național de Geografie și Societatea de Geografie din România au organizat săptămâna trecută ceremonia de premiere a elevilor și a profesorilor de geografie care au obținut rezultate remarcabile la concursurile internaționale de profil, organizate anul trecut.

Printre premianții Academiei Române s-au numărat și fostul elev olimpic, actualmente student în Olanda, Mihai-Alexandru Bratu, precum și profesorul Vasile Zaharia. Cei doi au făcut astfel ca numele Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu să se afle pe lista meritelor deosebite la nivel național și mondial.
,,Felicitări, Mihai Alexandru Bratu! Felicitări, prof. Vasile Zaharia! Pe 23 februarie 2024, în Aula Magna a Academiei Române, au fost premiați elevii și profesorii de geografie, cu rezultate excepționale la concursurile internaționale de geografie, din anul 2023. Cu această ocazie, a avut loc și o Sesiune de comunicări științifice și dezbateri, cu tema „Geografia în contextul modificărilor globale ale mediului-realizări și perspective în educația geografică”. Președintele Societății de Geografie din România, domnul prof. univ. dr. Corneliu Ianțu, a prezentat comunicarea „Consecințe ale schimbărilor climatice asupra sănătății umane, habitatului și a economiei”. Un colectiv de cercetători, de la Institutul de Geografie al Academiei Române, condus de domnul academician Dan Bălteanu, a prezentat comunicarea Cercetări geografice privind adaptarea sistemelor socio-economice și de mediu la schimbările climatice”, au anunțat reprezentanții CNTV Târgu Jiu.
Mihai-Alexandru Bratu este Cetățean de Onoare al Municipiului Târgu Jiu, iar dintre performanțele sale, în calitate de elev al CNTV, putem aminti: 2021 – Medalia de Aur la Olimpiada Internațională de Lingvistică; 2021 – Medalia de Bronz la Asia Pacific Linguistics Olympiad; 2021 – Medalia de Bronz la Olimpiada Națională de Informatică; 2022 – Medalie de Aur la Olimpiada Internațională de Lingvistică; 2022 – Medalie de Argint la Asia Pacific Linguistics Olympiad; 2022 – Medalie de Argint la Olimpiada Internațională de Geografie; 2022 – Premiul II, Olimpiada Națională de Lingvistică, 2022 – Premiu Special la Olimpiada Națională de Geografie; 2023 – Mențiune ME, Olimpiada Națională de Lingvistică, calificare la Olimpiada Internațională Asia Pacific; 2023 – Medalie de Argint la Asia Pacific Linguistics Olympiad; Calificat în 2023 la Olimpiada Europeană de Geografie și la Olimpiada Internațională de Lingvistică; Cel mai bun participant român din toate timpurile de la Olimpiada Internaţională de Lingvistică.
De asemenea, în septembrie anul trecut, Vasile Zaharia, profesor de geografie în cadrul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, a marcat retragerea din activitate. Acesta s-a pensionat după o activitate de 40 de ani. Profesorul Vasile Zaharia a pregătit generații întregi de elevi, iar cu sute dintre aceștia a obținut performanțe notabile. Retragerea din activitatea didactică a avut loc în toamna anului trecut, într-un cadru festiv, și în prezența colegilor săi, dar și a conducerii Inspectoratului Școlar Județean Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here