Un fost pandur laudă alegerea Craiovei: Nu este un antrenor pe care și-l pot permite multe cluburi

923

Fostul jucător şi director sportiv al formaţiei Pandurii Târgu Jiu, Emil Dică, este convins că Universitatea a făcut alegerea corectă când l-a numit pe banca tehnică pe antrenorul Marinos Ouzounidis (52 de ani). Dică a avut numai cuvinte de laudă despre principalul grec, care, în opinia sa, este un profesionist desăvârşit. Fostul mijlocaș l-a avut pe Marinos Ouzounidis ca antrenor la Skoda Xanthi și s-a reîntâlnit cu acesta înainte ca tehnicianul să fie prezentat oficial la Universitatea Craiova. „Este un antrenor cu care am lucrat, m-a dorit mult în Grecia. După CFR Cluj, am ajuns la Xanthi, am lucrat cu el, e un tip cu personalitate, pasionat, se documentează foarte mult. Nu este așa cum s-a scris în presă, conflictual și ranchiunos, dimpotrivă, face o atmosferă foarte bună în cadrul grupului. Vorbește patru limbi străine, nu va fi o problemă de comunicare, deja rupe câteva cuvinte în română. Este un om deosebit, îi plac jucătorii cu personalitate, jucătorii tehnici, jucătorii tineri, știe să gestioneze relația cu ei, cei tineri vor crește mult în valoare sub comanda lui. M-am întâlnit la Craiova înainte de meciul cu Dinamo, am stat câteva ore de vorbă la hotel, m-a impresionat, știa toți jucătorii cu nume și prenume, eu nu! Am vorbit despre campionat, despre Craiova, am vorbit doar la superlativ, despre condiții, infrastructură. E un avantaj pentru el. Nu este un antrenor pe care și-l pot permite multe cluburi. Întrebarea lui a fost: am șansa să câștig titlul? Este adeptul unui joc ofensiv, va da multe goluri, nu veți vedea Craiova pe două linii și așteptând să plece la contraatac. Sorin Cârțu îl va ajuta, este un om doxă de fotbal. Eu sper ca Ouzounidis să repete isprava lui Cîrțu din 1991, atunci când Craiova a luat eventul”, a spus Emil Dică, la Digi Sport.

Feţe noi la Universitatea
Marinos Ouzounidis i-a adus în Bănie pe preparatorul fizic Giagkou Nikolaos și pe secundul Bledar Kola, ultimul fost internațional albanez. De asemenea, la echipă a revenit mijlocaşul Matteo Fedele (28 de ani). Jucătorul elveţian a semnat un contract până în 2024.
„Născut pe data de 20 iulie 1992 în Lausanne, mijlocașul central are o înălțime de 1,85 metri și este un fotbalist de picior drept. Cotat în acest moment la 475.000 EUR, conform website-ului de specialitate transfermarkt.com, și-a petrecut junioratul în curțile unor echipe de tradiție cum ar fi Lille sau FC Sion. Acesta și-a trecut în palmares Cupa Elveției în anul 2015 alături de FC Sion. Elvețianul Fedele a evoluat pe parcursul carierei de fotbalist profesionist la echipe precum FC Sion (27 de meciuri și un gol marcat), Grasshoppers Zurich (12 meciuri), Carpi (11 meciuri), Bari (25 de meciuri și 4 goluri marcate), Foggia (9 meciuri) și Cesena (14 meciuri și un gol marcat). Matteo a bifat 49 de partide în Serie B, 38 de jocuri în prima ligă a Elveției și 8 meciuri în Serie A. În sezonul competițional 2017 – 2018 a evoluat în 23 de partide din Serie B, reușind să marcheze un gol pentru Cesena. A evoluat în 31 de partide pentru Universitatea Craiova, reușind să marcheze de două ori și să ofere 3 pase decisive”, au anunţat oficialii clubului din Bănie. Fostul dinamovist Juan Camara (26 de ani) poate semna şi după ce expiră perioada de transferuri. Jucătorul s-a înţeles cu ,,juveţii”, dar încă nu este ,,liber” de angajamentul pe care l-a semnat cu formaţia bucureşteană. Potrivit unor surse apropiate clubului, mijlocașul va fi prezentat până la finalul acestei săptămâni.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here