Un fost lider de sindicat din CEO s-a cazat singur la Penitenciar! CFL-istul va sta 7 ani și jumătate după gratii

2867

Cristea Fluerătoru, fost lider de sindicat în Complexul Energetic Oltenia, până ieri șef formație de lucru la UIC, s-a suspendat de la locul de muncă, urmare a condamnării sale definitive într-un dosar de evaziune fiscală. Potrivit colegilor de serviciu, Fluerătoru a primit sențința, miercuri, de la Curtea de Apel Craiova, iar aceasta a fost de condamnare cu executare la 7 ani și jumătate de închisoare, dar și 3 ani pedeapsă complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g C.pen. pentru evaziune fiscală. Fluerătoru, spun colegii acestuia, s-a prezentat singur la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova pentru a-și ispăși pedeapsa.

Pe data de 2 iulie 2019, instanța Curții de Apel Craiova a amânat pe data de 10 iulie pronunțarea hotărârii în cauza nr.8016/95/2015, prin care Cristea Fluerătoru a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Dosarul înregistrat cu patru ani în urmă a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Sentința, de data aceasta, este cu executare, spun apropiați ai fostului lider sindical, magistrații din Bănie cumulând și alte pedepse cu suspendare primite de Fluerătoru. Șapte ani și jumătate cu executare este sentința primită, ieri, de salariatul CEO, care avea bagajele făcute încă din 2 iulie când se aștepta la pronunțarea sentinței în acest dosar.

Încă trei condamnări
În 2016, Cristea Fluerătoru a mai fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare de către Curtea de Apel Craiova pentru reabilitarea drumului Ştiucani-Ploştina. Fluerătoru a fost trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, alături de mai mulţi reprezentanţi ai fostei SNLO. În anul 2012, Fluerătoru a mai fost condamnat definitiv la un an de închisoare pentru vătămare corporală, iar în 2017 la 3 ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Pe dosarul finalizat în 2017, Cristea Fluerătoru, în calitate de administrator al unei firme, a creat un prejudiciu de 650.000 de lei, prin înregistrarea unor facturi fictive şi folosirea în scopuri personale a banilor. Faptele au fost comise în perioada 2010-2012, atunci când firma lui s-a ocupat de modernizarea drumului Ştiucani-Ploştina.

Via Penitenciarul Craiova
Ieri, Fluerătoru s-a prezentat singur alături de avocatul său la Penitenciarul Craiova, acesta nemaiașteptând să fie luat de acasă, cu cătușele, cu mandat. În perioada în care își aștepta ultima sentință, Fluerătoru nu a stat departe de ilegalități, acesta aflându-se în spatele unei firme de pază din Olt, care a pus mâna pe un contract avantajos cu CEO, pe linie politică.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here