Un fost avocat a cerut eliberarea la Târgu-Jiu: Verdictul judecătorilor!

282

Magistrații de la Tribunalul Gorj au decis aseară ca fostul avocat din Baroul Vâlcea, Ion Bogdan Mitrache, care este fratele unui judecator de la Curtea de Apel Craiova, să rămână după gratii. Instanța a răsturnat situația și a admis contestația procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, după ce Judecătoria Târgu-Jiu a decis, la sfârșitul lunii iulie, că tânărul condamnat poate fi eliberat condiționat. De această dată, hotărârea este definitivă. Bărbatul s-a întors în penitenciar, după ce a fost prezentat în fața magistraților.

”Efectiv, petentul a executat o perioadă mult prea mică pentru a se vedea dacă se poate integra în societate. Nu sunt elemente care să arate că perioada a fost suficientă”, a declarat procurorul DNA, aflat în sala de judecată.

Bărbatul a susținut contrariul. ”Am formulat o singură cerere de liberare, cea care face obiectul contestației de astăzi. Trebuie să fie o limită și în condamnare, și în executarea pedepsei. Regretul asupra activității infracționale nu poate fi pus la îndoială. Am recunoscut cele două infracțiuni. Reformarea valorilor mele sociale ține strict de voința mea internă. Am realizat ce am făcut în prima oră petrecută în arestul Poliției Dolj. În afară de condamnarea de trei ani și două luni mi-am pierdut calitatea de avocat, e o a doua pedeapsă care s-a aplicat complementar, profesie pe care mi-am pierdut-o. M-am adaptat extraordinar de greu. O săptămână pentru mine în penitenciar a însemnat poate cât o lună pentru alții”, a declarat Ion Bogdan Mitrache, în fața magistratului de la Tribunalul Gorj, care i-a atras însă atenția că trebuie să vorbească scurt și la obiect, întrucât nu se află la rejudecare, ci la o contestație după solicitarea de eliberare condiționată.

Avocatul fostului apărător a întărit declarația acestuia: ”Consider că cea mai mare pedeapsă pentru el nu este cea dată de instanță. Ci ceea ce s-a întâmplat. I s-a luat dreptul de a profesa și rușinea pentru familia lui. Este tânăr. Vreau să îi dați posibilitatea să-și refacă viața și să aibă grijă de copii și de familie”. Instanța a rămas în pronunțare, iar decizia va fi definitivă. Surse susțin că tânărul a r fi avut nevoie și de consiliere psihologică, pentru a depăși momentul condamnării.

Fostul avocatul a fost trimis în judecată în două cauze diferite, pentru trafic de influență. În unul dintre dosare a fost acuzat că ”i-a pretins unui denunțător 20.000 de euro, susținând că va interveni prin intermediul fratelui său la judecatorii din CA Craiova”, pentru a obține o soluție favorabilă într-un dosar penal.

Detalii aici!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here