Un fost atacant al Pandurilor a ajuns la Viitorul. Gorjenii, încă un succes în amicale

2273

Viitorul Târgu Jiu a bifat încă o victorie în partidele de verificare. Gorjenii au trecut marți de ACSO Filiași, cu 4-1. Amicalul cu formația de eșalon terț s-a disputat pe terenul trei din cadrul Complexului Sportiv Municipal Târgu Jiu. Cele două reprize au avut câte 50 de minute. Gabriel Dodoi, Florin Răsdan, Alexandru Dulca și Denis Brînzan au punctat pentru gazde. Alte două veniri au fost consemnate în tabăra gorjenilor. Fostul atacant al Pandurilor, Philippe Nsiah, a revenit în orașul lui Brâncuși. În vârstă de 28 de ani, francezul a mai fost la Târgu-Jiu în sezonul 2018-2019. După experiențe la Daco-Getica București, Academica Clinceni, Concordia Chiajna și Steaua București, Nsiah a evoluat ultima oară în eșalonul secund din Cipru, la Anagennisi Derynias. O altă achiziție a iernii este și fundașul de 19 ani, Radu Cireșoiu de la Unirea Constanța.
Viitorul a mizat pe următoarea formulă în prima repriză: Robert Geantă – Răzvan Vulpe, Alexandru Core, Alexandru Băican, Adrian Godja – Denis Brînzan, Florin Răsdan, Charles Acolatse, Alexandru Raicea – Gabriel Dodoi, Claudiu Dragu. Pe parcursul meciului au mai intrat: Răzvan Udrea – Robert Dănescu, Valeryi Stepanenko, Paulian Banu, Radu Cireșoiu, Nicholas Geană, Alexandru Dulca, Vlad Toma, Alexandru Gîrbiță, Ovidiu Rasoveanu și Philippe Nsiah.
Antrenorul Călin Cojocaru a declarat după partidă că va mai efectua cel mult o mutare în această pauză competițională. Timișoreanul este mulțumit de lot, nu și de exprimarea în teren a formației sale.
,,În prima repriză am jucat mai slab, nu am avut agresivitate și am lăsat spații adversarului. Am luat și un gol foarte ușor. Trebuie să reglăm aceste lucruri, fiindcă nu mai e mult până la reluarea campionatului. E bine totuși că avem multe ocazii. Astăzi, am marcat patru goluri, dar mai avem de muncit pentru a fi la nivelul pe care mi-l doresc. În proporție de 99 la sută, lotul este definitivat. Cel mult un jucător dacă va mai veni. Consider că avem un lot echilibrat și că în momentul de față suntem acoperiți pe posturi. Nsiah a fost activ în cele 20 de minute în care a jucat, dar mai are mult de muncă pentru a ajunge la un nivel bun. Oricum, se vede că are calitate și sunt convins că ne va ajuta în acest sezon. Are experiență și a jucat la echipe bune, inclusiv în Liga1. Aștept să își revină și Radu Rogac, fiindcă are unele probleme medicale, după jocurile disputate pe sintetic. E bine că astăzi am putut juca pe teren cu iarbă”, a spus Cojocaru pentru Liga2.ro. În schimb, antrenorul celor de la ACSO Filiași, Victor Naicu, fost la Viitorul pentru o perioadă foarte scurtă de timp, s-a declarat satisfăcut de efortul elevilor săi.
„A fost un joc bun, cu o echipă bună de Liga 2. Cred că ne-am ridicat la nivelul adversarilor, iar în unele momente chiar am fost peste ei. Au fost două reprize diametral opuse. Ţinând cont de perioada în care ne aflăm cred că am făcut o repriză bună, în care am dominat şi am şi înscris. După care, normal, când foloseşti copiii de 2004 şi 2005, diferenţa de valoare şi experienţa îşi spun cuvântul. A trebuit să folosim toţi jucătorii pe care îi avem în lot, pentru că este o perioadă de acumulări. Suntem încă la început de pregătire. Am lucrat destul de puţin cu mingea pe terenuri adecvate şi consider că ne putem îmbunătăţi jocul. Sunt mulţumit, a fost un test reuşit, pe un teren bun în condiţiile actuale“, a precizat Naicu pentru pagina de Facebook a clubului.
ACSO Filiaşi a început partida cu Mario Enache – Scuturoiu, Calu, Paliu, Vulpe – Stăiculescu, Armăşelu, Rogoveanu – Manolache, Baidoo, Eshun. În repriza a doua au evoluat Constantinescu – Darius Boldu, Sofianu, Bălaşa, Chiriţoiu – Udrea, Militaru, Călin – Rovenţa, Fotescu, Creţu.
Următorul meci al Viitorului va avea loc joi, de la ora 13.00, împotriva formației CSM Lugoj (Liga 4). Partida se joacă tot la Târgu-Jiu. Două rezultate de egalitate și două victorii are trupa lui Călin Cojocaru în amicale.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here