Un eșec anunțat! Fără antrenor, fără idei, Craiova a capotat la Botoșani

1039

Universitatea Craiova a oferit o nouă mostră de neputință la Botoșani. Oltenii au arătat ca o echipă de play-out, iar aspirațiile la titlu rămân doar la nivel declarativ în Bănie. Vizitatorii au cedat partida din Moldova, scor 1-0, după o primă repriză catastrofală, pe care au început-o bine, dar au terminat-o în genunchi. E evident că Ştiinței îi lipsește un ,,creier” la mijlocul terenului sau cel puțin un mijlocaș energic, care să ridice ritmul. Conducerea rămâne pasivă, dar antrenorii sunt schimbați frecvent. În schimb, Eugen Neagoe, care nici măcar nu a putut sta pe bancă, a mizat în compartimentul median pe un trio format din Screciu, Crețu și Nistor. Apatici, greoi și blazați, ,,juveții” nu au contat în atac, acolo unde Markovic și-a completat seria de prestații indolente, iar Roguljic i-a oferit pe tavă golul lui Mailat (`35). Intările lui Rivaldinho și Ișfan au adus un plus, dar a fost prea târziu pentru craioveni, care degeaba au dominat autoritar partea secundă. Se anunță un sezon ratat pentru alb-albaștri, care trebuie măcar să nu se facă de râs până la capăt și să termine campionatul regular în primele șase formații.

FC Botoșani – Universitatea Craiova 1-0 (1-0)
FC Botoşani: Pap – Mboko, Mutombo, Şeroni, Ţigănaşu – Ivanov (’62, Florescu), Dican, Zabou (’72, David) – Dragu (’61, Golofca), M.A. Roman (’79, Camara), Mailat. Antrenor: Flavius Stoican.
Universitatea Craiova: Arlauskis – Căpăţînă, Găman, Mitrea (’58, Mateiu), Vătăjelu – Creţu, Screciu, Nistor – Roguljic (’46, Işfan), Markovic (’46, Rivaldinho), Ivan (’84, Cîmpanu). Antrenor: Eugen Neagoe.

După meci, jucătorii oaspeților și-au cerut scuze pentru nepuțință, dar regretele nu îi încălzesc pe suporteri. Crețu și Nistor au ratat două ocazii mari. „Îmi pare rău pentru rezultat, plecăm cu nimic. E trist pentru că nu am luat puncte și era important să câștigăm. Nu vreau să comentez absența antrenorului de pe bancă. Când intrăm pe teren, ține mai mult de noi decât de antrenor. Îmi pare rău că nu am înscris. Îmi pare rău că nu mi-am ajutat echipa. Meciul viitor voi fi suspendat şi va fi foarte greu, dar vor fi montați“, a declarat Alex Crețu. „Vreau să îmi cer scuze suporterilor, coechipierilor și antrenorilor. Cred că dacă marcam la acea fază era cu totul alta soarta partidei și puteam să câștigăm. A fost o primă repriză slabă făcută de noi, cred că în a doua repriză am jucat mult mai bine. A contat foarte mult lipsa lui Eugen Neagoe de pe bancă. Este antrenorul nostru și când îți lipsește antrenorul este foarte greu. Primul obiectiv este play-off-ul și după vom vedea ce vom face. Cu Hermannstdat va fi un meci foarte greu, o echipă nou promovată. Dar jucăm acasă și trebuie să câștigăm toate cele trei puncte“, a adăugat Nistor. ,,Am primit gol și a fost greu să revenim. Mereu Botoşani este o echipă montată în jocurile de acasă. Încercăm să pregătim totul cât mai bine. Noi avem jucători foarte valoroşi în lot, suntem o echipă puternică şi putem învinge orice adversar”, a spus Stancu Ionuţ, antrenor secund la Universitatea Craiova.
În schimb, Flavius Stoican nu putea fi decât fericit după un debut cu dreptul în noul an.
„Vreau să felicit jucătorii pentru dorința și determinarea din această seară. Știam că ne așteaptă o partidă dificilă împotriva unei echipe care vrea campionatul. Am luat cele 3 puncte, am urcat în clasament și sper să rămânem acolo. Este important pentru încrederea noastră. Am știut să suferim în anumite momente. Scopul nostru era să luăm trei puncte astăzi și am reușit. Mă bucur pentru acești băieți. Am căzut, ne-am ridicat, dar este o bucurie așa de mare că am luat toate cele trei puncte astăzi”, a declarant antrenorul mehedințean. FC Botoşani a acumulat 24 de puncte şi este pe locul 10, în timp ce CS Universitatea Craiova se află pe locul 5, cu 38 de puncte.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here