Un director al CEO n-a mai venit la serviciu din vară! Sindicatele îi cer demisia!

4698

Unul dintre directorii CEO nu a mai fost văzut la serviciu din vara acestui an. Este vorba despre Lăcrămioara Diaconu Pințea, membră a Directoratului CEO. Președintele sindicatului Cartel Alfa din Gorj, Alin Munteanu, îi cere acesteia demisia din funcție și a directorilor care se ocupă de vânzarea de energie.

,,CEO nu mai vinde energie pe PZU de zece zile! Cine răspunde?”
În prezent, CE Oltenia vinde energie la prețuri de nimic, deși alte companii fac mari profituri în această perioadă. În opinia liderilor de sindicat, dacă CEO ar fi putut vinde la prețurile actuale ale pieței, compania și-ar fi putut plăti, fără niciun ajutor, certificatele de carbon. CEO are contracte bilaterale încheiate pe termen lung, la prețuri ridicol de mici, contracte făcute, după cum spun liderii, la cererea Lăcrămioarei Pințea.
,,Nimeni n-a mai văzut-o la serviciu, deși CEO îi plătește casă aici. Oamenii muncesc greu în cariere și termocentrale și ei vând energia, practic, sub preț, pe nimic. De 10 zile, CEO nu a mai vândut pe PZU pentru că sunt contractele bilaterale pe 210 lei. Se știa că vine iarna și o să crească prețurile. Vindem în medie cu 270 lei, iar prețul pe PZU e 1.200 de lei. Noi, dacă vindeam la prețurile astea, aveam bani pentru certificate. Cine răspunde? Doamna Lăcrămioara nu a mai venit la lucru de 4, 5 luni de zile. Nu e posibil așa ceva. Pentru ce e plătită? Să semneze documentele trimise de aici?
Luna trecută, carierele rămâneau fără motorină pentru că Lăcrămioara Pințea nu semnase la timp documentele. Îi cerem demisia! Și ei, și echipei de vânzare a energiei. Trebuie să răspundă cineva pentru tot ce se întâmplă în CEO! Și drumurile la București ca să-i ducă actele la semnat înseamnă o cheltuială. Cheltuială de 400-500 de euro și pentru casa închiriată pentru această doamnă. Bani munciți, pe apa Sâmbetei!”, a declarat Alin Munteanu, președintele Sindicatului Cartel Alfa.

Deputat: Nu înțeleg pe ce criteriu au adus astfel de oameni
Deputatul de Gorj Mihai Weber cunoaște situația bizară de la CEO. „Sistemul energetic e la pământ. CEO are nevoie de specialiști, de oameni profesioniști. Au fost aduși oameni care nu au nicio legătură cu sistemul energetic. Nu înțeleg pe ce criteriu au fost aduși acești oameni într-o companie strategică. Situația nu e una normală, asta e clar”, a spus parlamentarul.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here