Un deputat de Gorj vrea „concursuri pe bune” la CE Oltenia. Afară cu politicul din companie!

1116

„Pentru a mai putea trăi ceva vreme, CE Oltenia trebuie rapid și brutal să termine cu orice fel de hoție!” Declarația îi aparține deputatului USR de Gorj, Radu Miruță, care a analizat structura angajaților CEO.
Parlamentarul a constatat că un lăcătuș mecanic poate fi încadrat în 75 de clase de salarizare, de la 11a la 35c. Miruță se întreabă care sunt oare criteriile obiective după care se poate diferenția munca unui lăcătuș mecanic în 75 de trepte diferite.
„Este doar o amăgire pentru acești oameni prin care politicul din CEO să îi țină captivi: au împărțit cei 600 RON cât înseamnă cele 75 de clase în bucăți mai mici să le mai arunce câte un os, strict pe coloratura politică. Știți ce este mai mârșav? În timp ce diferența între clasa minimă și cea maximă la amărâții de muncitori care țin de fapt acest CEO este de 600 RON, aceeași diferență la cei din conducerea companiei înseamnă 9.300 RON… că «vor egalitate, dar nu pentru căței» În aceeași logică, orele suplimentare le sunt plătite doar șefilor, celor de la talpa companiei le sunt compensate cu zile libere”, mai spune Radu Miruță.
De aceea, parlamentarul spune că în CE Oltenia trebuie, „cu sânge rece și rapid”, scos afară politicul din companie și deschise porțile către specialiștii cu integritate care au tot fost dați la o parte. Miruță mai vrea „concursuri pe bune”, nu de formă, paravan pentru numirile politice și audit serios la toate achizițiile în ultimii 15 ani, cel puțin. Inclusiv audit la procesele curente de câștigare a licitațiilor, „a modului în care unora mai frumoși li se spune «pe surse» cum să pună prețuri mai mari la câteva produse ce le vor fi comandate și prețuri mici la alte zeci de repere pe care compania nu le va comanda niciodată, astfel încât oferta totală să fie cea mai ieftină”. În final, deputatul USR recunoaște că angajații CE Oltenia au fost de-a lungul timpului masă de manevră pentru diverși politicieni, „pentru care însemnau de fapt doar niște cifre triste întru-un tabel cu cine câte voturi aduce”.
I.I.

1 COMENTARIU

  1. Vorbe goale, neica Miruta, lasa teoriile si treci la treaba ca de cand ai fost ales deputat nu ai miscat nimic concret pentru Gorj
    Santem satui de infantilisme si gogosi electorale !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here