Un deputat de Gorj cere închiderea școlilor și amânarea alegerilor locale

776

Președintele Pro România, deputatul de Gorj, Victor Ponta, a cerut măsuri extreme în contextul în care România riscă să se confrunte cu o epidemie de coronavirus.
Ponta este de părere că România are nevoie de un guvern legitim, cu puteri depline pentru limitarea efectelor crizei provocate de coronavirus. „Pro România propune astăzi tuturor partidelor politice, Guvernului, preşedintelui ţării, instituţiilor publice un set de zece măsuri care trebuie implementate imediat. În primul rând, joi sau când se stabileşte votul, este absolut necesar să avem un guvern cu puteri depline. Dacă va fi un guvern condus de domnul Cîţu, care este deja nominalizat, sigur se pot face propuneri mult mai bune, dar important este să avem acest guvern imediat. Cred că trebuie să lăsăm la o parte orice calcul electoral al PSD, PNL, Pro România şi orice alt partid şi joi să votăm toţi un guvern cu puteri depline care să aibă ca mandat combaterea, luarea tuturor măsurilor pentru limitarea efectelor acestei crize”, spune Ponta.
Totodată, el a propus mai multe măsuri care să fie luate, printre care închiderea tuturor şcolilor şi grădiniţelor. „Propunem ca la nivelul întregii ţări să fie suspendate cursurile şcolare până la finalul lunii martie. Nu va fi sfârşitul lumii dacă până la sfârşitul lui martie nu merg la şcoală. Vom face această propunere legală, sper să avem sprijinul tuturor partidelor”, a declarat Victor Ponta.
Acesta mai vrea și amânarea alegerilor locale și organizarea acestora odată cu parlamentarele, în luna septembrie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here