Un deputat de Gorj cere public demisia ministrului Energiei

2833

Deputatul PSD Gorj, Claudiu Manta, cere public demisia ministrului Energiei Virgil Popescu pemtru modul în care a gestinat proiectele cuprinse în PNRR. „Comisia Europeană mi-a dat dreptate zilele trecute când a cerut ministrului Energiei, Virgil Popescu, să includă în PNRR selecție competitivă de proiecte (call) și nu proiecte individuale alese pe sprânceană, ca până acum”, spune parlamentarul.

Acesta susține că, de mai bine de o lună, i-a atras atenția, printr-o interpelare, ministrului Energiei că proiectele pe care le-a prevăzut în PNRR sunt „cu dedicație pentru prieteni politici”.

„Răspunsul primit…ca de obicei fără nici o argumentație sau legătură cu întrebările adresate. A fost nevoie de întâlniri la Bruxelles pentru ca, acum, să poată participa orice companie din România la depunerea de proiecte pe PNRR, nu numai cele agreate de actuala guvernare. Pentru modul cum a gestionat această situație, cer public demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu”, a scris Claudiu Manta pe Facebook.

Proiectul de 600 de milioane de euro Romgaz-GSP Power a fost scos din PNRR. Decizia a fost luată după discuţii cu reprezentanţii Comisiei Europene. „Le-am eliminat, petru a nu mai fi întrebări”, a spus Virgil Popescu, ministrul Energiei.