Un “decedat”, pus pe drumuri la Roșia de Amaradia

392
SANYO DIGITAL CAMERA

Un octogenar din comuna Roşia de Amaradia face lunar zeci de kilometri pentru a-și încasa pensia de la Târgu-Jiu. Vârstnicul este pus pe drumuri din cauza unei erori comise de un angajat al Casei de Pensii Gorj, care l-a înregistrat drept decedat.

Mai exact, bătrânul trebuie să parcurgă lunar peste 50 de kilometri pentru a-şi încasa pensia, în condiţiile în care nu dispune de un autoturism, el fiind ajutat să ajungă la Târgu-Jiu de angajaţii primăriei din Roșia de Amaradia sau de alte persoane. “Omului, în urmă cu patru luni i-a decedat soţia. El s-a dus la Casa de Pensii cu certificatul de deces al soției pentru a solicita un ajutor de deces în baza pensiei dumnealui. I s-a dat jumătate din acel ajutor, pentru că soţia nu a avut pensie, dar luna următoare bătrânului nu i-a mai venit pensia. Prima dată am trimis un angajat la Târgu-Jiu, care îi este şi nepot, să vadă ce s-a întâmplat și de acolo i s-a spus că bătrânul este decedat în acte. Cei de la Casa de Pensii au spus că vor rezolva problema luna viitoare, dar situația s-a repetat. M-am dus apoi personal cu el și mi-au spus și mie că bătrânul e decedat. Dar cum să fie decedat când omul era cu mine”, s-a întrebat viceprimarul Constantin Vătrai.

Raport la Casa Națională de Pensii
Directorul Casei de Pensii Gorj, Ioana Talău, a afirmat că a anunţat eroarea la Casa Naţională de Pensii, însă situaţia nu a fost rezolvată până acum pentru că o singură persoană are acces pentru astfel de activităţi în sistemul informatic. Bătrânul de 82 de ani beneficiază, în afară de pensie, şi de o indemnizaţie specială, al cărei istoric de încasare trebuie modificat de la data primirii şi până în prezent, pentru că valoarea acesteia se schimbă anual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here