Un cunoscut ofițer SICE Gorj a rupt legea pe genunchi: Dosar penal din pix, cantități inventate, incorectitudine nesancționată de superiori

5020

O structură a Inspectoratului Județean de Poliție Gorj cum este Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (SICE) ar trebui să fie etalon la nivelul acestei instituții emblemă a județului nostru. Dar, cum un serviciu este format din oameni, din polițiști, din ofițeri, unii certați chiar cu legea, cu respectarea ei, ori cu nerealizarea cu profesionalism a profesiei, ne punem serioase semne de întrebare despre toate anchetele realizare de SICE și sunt unele de maximă importanță. Nu vă mai aducem în atenție tâlhăria polițistului Coară, de la SICE, ofițer care intră încă, zilnic, cu capul sus, în sediul IPJ Gorj, ci vă readucem, din nou, în atenție, o faptă ,,de vitejie” a cunoscutul ofițer Nedelea Adrian, cel care anchetează și dosarul greu al construcției ilegale de pe strada Bradului, din Târgu-Jiu. Reamintim ancheta care l-a pus după gratii, pentru 24 de ore, pe șeful de la Urbanism al Primăriei Târgu-Jiu, Cosmin Retezeanu.

Drept urmare, facem public un control al SICE la o firmă din Târgu-Jiu în luna august a anului 2020. Mai exact, pe 24 august 2020, la câteva luni de la debutul pandemiei Covid în Gorj, polițiștii Nedelea Adrian Nelu și Dănășel de la SICE, însoțiți de doi reprezentanți ai Gărzii Forestiere Vâlcea fac un control la o societate cu punct de lucru în Târgu-Jiu.
Mai exact, echipa de control ajunge la sediul II PAȘCU IONELA ROXANA, o întreprindere individuală, cu sediul în Mureș, dar cu punct de lucru în municipiul Târgu-Jiu. Cu ocazia controlului se depistează că societatea nu deținea acte de proveniență pentru 4 mc de cherestea rășinoase. Țineți minte această cifră, 4 (patru), deoarece în procesul-verbal întocmit de ,,profesionistul” polițist Nedelea apare cu totul și cu totul altceva.
Drept urmare, firma primește 2500 de lei amendă și încă 5000 de lei, pentru că i se găsesc în casa de marcat 580 de lei.

Firma atacă procesul-verbal la Judecătoria Târgu-Jiu!
În vara lui 2021, adică unsprezece luni mai târziu, II PASCU IONELA ROXANA, nu doar că atacă la Judecătoria Târgu-Jiu procesul-verbal de contravenție întocmit de ofițerul SICE, Nelu Nedelea, dar îl și câștigă. Instanța de fond dispunând anularea procesului-verbal din 24.08.2020.
Dosarul se mută apoi la Tribunalul Gorj, unde se judecă apelul care este în favoarea societății reclamante, sentința devenind astfel definitivă, pe 17 noiembrie 2021.

Pixul lui Nedelea a scos grosier o altă cantitate de lemn fără acte
În cuprinsul sentinței se subliniază însă o greșeală flagrantă făcută de ofițerul Nedelea (salariat al IPJ Gorj despre care Gorjeanul a mai scris, legat de o atitudine neprofesionistă, chiar abuzivă, și despre un partizanat cu persoanele cercetate pentru evaziune fiscală), neluată în seamă de către superiorii respectivului.
Mai exact, este scris negru pe alb că Nedelea a trecut incorect o cantitate de cherestea în procesul- verbal din 24 august 2020, mai precis, cantitatea de 25,3 mc în loc de 4 mc.
Mai grav este faptul că se menționează că cele trecute greșit de către polițist au fost intenționate ,,scopul fiind determinarea reprezentanților societății de a închide societatea”.
Se scrie clar că cel care a întocmit dosarul a fost ofițerul Nedelea Adrian, nicidecum colegul acestuia, dar și că martorii au spus clar că diferența de cherestea, fără a fi găsită la sediul firmei, a fost de doar 4 mc. Mai mult, martorii susțin că nu au primit o copie a procesului verbal în cauză, dar că, ulterior, au aflat în instanță că în acest document a fost modificată, intenționat, cantitatea respectivă, punându-se în plus 20 mc de cherestea fără documente de proveniență.

IPJ Gorj înștiințat, în scris, de fapta lui Nedelea
La jumătatea acestui an, superiori lui Nedelea de la IPJ Gorj sunt înștiințați, în scris despre abuzul comis de ofițerul SICE Gorj, Nelu Nedelea. Asta, pe lângă alte reclamații scrise, de la adresa altor persoane în cazul cărora ofițerul a acționat în aceeași manieră, mai exact, neprofesionist și abuziv, folosindu-se de poziția pe care o deține. Ce a făcut IPJ Gorj în acest sens? Nimic! Mai exact, a băgat capul în nisip ca struțul și s-a făcut că nu vede și nu aude, cum s-a întâmplat și în cazul polițistului tâlhar, reprimit la muncă, în uniformă, deși acesta a recunoscut în fața unui procuror și a unei instanțe de judecată că a tâlhărit o casă de pariuri după ce își băgase mașină la amanet, deoarece avea un viciu, jocurile de noroc. Lucru pe care, culmea, îl știa toată lumea dar nimeni nu a luat poziție, cum nu a luat nici când acesta, cu o cagula pe față și un cuțit, ziua, a intrat într-o astfel de societate și a tâlhărit-o ca un hoț la drumul mare. Realitatea este că Nedelea lucrează sub același acoperiș. Să mai avem pretenții?!
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here