Un cunoscut actor gorjean a câștigat lupta cu banca

295

Actorul Toma Cuzin, cel care-l interpretează pe ”Firicel” în serialul Las Fierbinti, a executat silit în urmă cu câteva zile banca la care avea un credit în franci. Este a doua victorie a lui ”Firicel” împotriva băncii, după ce anul trecut judecătorii au decis că mai multe clauze din contractul actorului sunt abuzive.

„Constată caracterul abuziv şi nulitatea absolută a următoarelor clauze contractuale din contractul de credit ipotecar nr… Art. 4.1 alin. 2 – „După această perioadă dobânda curentă se calculează în funcţie de Indicele de referinţă stabilit de Bancă pentru creditele ipotecare acordate în CHF. Indicele de referinţă al băncii pentru creditul ipotecar se stabileşte în funcţie de costul surselor de finanţare şi evoluţia dobânzii la creditele ipotecare de pe piaţa bancară din România.. • art. 4.2 alin. 2 – „Nivelul dobânzii variabile este egal cu Indicele de referinţă al Băncii pentru creditul ipotecar acordat în CHF plus marja 0 puncte procentuale.”• Art. 4.3 – „Pe parcursul derulării creditului, cu excepţia perioadei menţionate la art. 4.1., nivelul dobânzii curente se poate schimba în funcţie de evoluţia Indicelui de referinţă stabilit de Banca.”  Art. 4.5 – „ În cazul modificării nivelului ratei dobânzii, noua rată a dobânzii se va aplica automat la valoarea soldului creditului existent la data modificării acesteia.” • Art. 4.6 – „ În cazul în care urmare a comunicării noului nivel al dobânzii de către Banca, Împrumutatul nu va rambursa din creditul angajat, comisionul de administrare şi dobanzile aferente în termen de cel mult 10 zile de la data luării la cunoştinţă, se consideră că Împrumutatul a acceptat noul nivel al dobânzii”, au decis judecătorii. Magistraţii au mai stabilit şi că banca este bună de plată. „Obligă pârâta la plata către reclamant a sumelor plătite nedatorate de către acesta cu titlu de dobândă, şi comision de administrare, de la data încasării acestora şi până la data încetării perceperii lor”.

Cunoscutul “Firicel” din îndrăgitul serial „Las Fierbinţi” şi-a petrecut copilăria la Peştişani, acolo unde şi-a cunoscut şi soţia. De asemenea, acesta a activat ca dansator în cadrul Ansamblului Folcloric Profesionist “Doina Gorjului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here