Un cetățean din Gîlcești a blocat drumul de acces spre sonda 343 Totea! Incidentul, deblocat de primar

429

Un nou incident a avut loc în comuna Berlești, miercuri, în jurul orei 14.00, tot cu angajații firmei care se ocupă de dezafectarea rețelei de alimentare cu energie electrică pentru sonda nefuncțională 343 Totea. Incidentul are loc la nici o săptămână, după ce un alt cetățean a fost agresat verbal, pe motiv că i-a filmat când trăgeau firele pe proprietatea privată, fără acordul proprietarului. Ieri, Florin Slabu a pățit același lucru, dar omul a ripostat blocându-le acestora calea de acces dinspre sonda de petrol respectivă. Omul a pus acolo niște prăjini, în timp ce angajații firmei au scos din pământ un fost stâlp de curent. Totul s-a dezamorsat după ce primarul de Berlești, Iulian Berlescu, a ajuns la fața locului alături de un reprezentant de la Petrom.

Al doilea incident are loc la Gîlcești în doar câteva zile, încă un cetățean fiind nemulțumit de felul cum îi încalcă proprietatea salariații firmei, care se ocupă de dezafectarea rețelei fostei sonde Totea. Respectivii sunt acuzați de Florin Slabu că i-ar fi intrat ilegal pe proprietate pentru a scoate stâlpul nefuncțional, fără să-i ceară un acord în acest sens. Când omul i-a văzut pe respectivii pe proprietate le-a închis drumul de acces, aceștia rămânând blocați, miercuri, la ora 14.00, în zona în care lucrau. Omul a pus în fața drumului niște prăjini, peste care angajații firmei nu pot să treacă cu mașinile. Nu este exclus ca respectivii să folosească însă un utilaj pentru deblocarea drumului. Cetățeanul urma să sune la poliție pentru a raporta incidentul, acuzând firma de violarea proprietății private. Lucrătorii au încercat să ajungă la o înțelegere cu proprietarul oferindu-i acestuia câteva bucăți de fier rezultate din operațiunea de dezafectare a stâlpului. Acesta a refuzat trocul. Firma, se vehiculează, a încheiat niște contracte cu unii proprietari de terenuri din zonă pentru a putea avea acces pe pământurile lor. Proprietarii ar fi primit sume de bani în schimbul acceptului.

Primarul a făcut pace!
O oră mai târziu, în zonă și-a făcut apariția primarul Berlescu, care a coborât din mașina Petrom. Acesta a discutat cu proprietarul nemulțumit care, la scurt timp după, a deblocat singur drumul pe care el îl blocase. Mașinile firmei și utilajele au părăsit apoi zona, trecând pe drumul care fusese blocat de Slabu. Lucrătorii au lăsat în urmă câteva bucăți de fier de la stâlpul dezafectat. Bucăți de aluminiu de la firele stâlpului dezafectat au ajuns la un alt localnic din Gîlcești, cu acordul lucrătorilor.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here