Un bărbat a intrat în greva foamei în faţa Prefecturii Gorj

313

Gheorghe Gruianu, un localnic din comuna Prigoria şi-a făcut apariţia ieri, în faţa Prefecturii Gorj pentru a-şi spune oful, în legătură cu o problemă pentru care se zbate să o rezolve de ceva ani. Omul are un litigiu cu Primăria Prigoria din 2010 pentru un teren pentru care edilul local a făcut demersuri pentru preluare, spune protestatarul. Gruianu susţine că actele sunt în fals, iar litigiul său ar fi ajuns deja la Haga. De asemenea, acesta mai menţionează că în aceeaşi situaţie se află şi alţi 100 de cetăţeni din localitate.

Picture027Problemele funciare ale bărbatului sunt cunoscute de Prefectura Gorj. Liviu Diaconescu, şeful Departamentului Juridic al Instituţiei Prefectului, a precizat că terenul de 54 de hectare este pierdut definitiv după hotărârea judecătorească definitivă şi irevocabilă. “Nu avem ce să facem peste hotărârile irevocabile ale instanţei. Am studiat dosarul, îl ştim din 2009 sau 2010. Este un caz bine cunoscut la nivelul comisiei judeţene şi nu e singurul. Foştii proprietari şi-au cerut terenurile, legea le dă dreptate, le-a dat-o şi instanţa şi asta e situaţia. Din punctul meu de vedere, oamenii nu mai pot face nimic”, a precizat Liviu Diaconescu.
Gheorghe Gruianu are 58 de ani şi locuieşte de o viaţă în Bucşana. De meserie constructor, acesta a muncit şi în mină, dar şi ca şofer, în ultimii ani muncind însă foarte mult peste hotare.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here