Un bar și două magazine, amendate pentru mizerie

1268

Mai multe magazine alimentare, o cantină și un bar din Gorj au fost amendate de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Gorj.

În timpul controalelor efectuate în ultima săptămână au fost aplicate opt avertismente şi zece amenzi în cuantum de 38.400 lei, unor operatori și persoane fizice din Borăscu, Fărcășești, Mătăsari, Târgu-Cărbunești şi Târgu-Jiu.
Două magazine alimentare au fost amendate cu 10.000 de lei fiecare pentru nerespectarea normelor sanitare-veterinare și pentru siguranța alimentelor privind întreținerea aparaturii frigorifice, a suprafețelor şi mobilierului din dotare.
Tot cu 10.000 de lei a fost sancționat și un bar, întrucât „pavimentul, plafonul și suprafețele murale din spațiul de depozitare prezentau acumulări de murdărie, porțiuni de vopsea exfoliată și zone degradate”. În plus, aparatura frigorifică necesita igienizare, iar materialele de igienizare și ustensilele de curățenie erau depozitate în incinta barului și nu într-un spațiu special destinat.
Pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare congelate, adică peștele era pus lângă înghețată şi pulpe de pasăre, un magazin alimentar a primit o amendă de 1.200 de lei.
De asemenea, o cantină și trei magazine alimentare au fost sancționate cu câte 1.200 de lei, pentru nerespectarea normelor sanitare-veterinare și pentru siguranța alimentelor privind manipularea produselor alimentare. Mai precis, pentru lipsa echipamentului adecvat de protecție sanitară şi/sau a fişelor de aptitudini care atestă controlul stării de sănătate a angajaţilor.
Au mai fost amendate două magazine pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. Pungi de chips-uri, făină de grâu, mălai, cutii cu prăjituri, sucuri și apă minerală erau depozitate direct pe pavimentul murdar.
Avertismente scrise au fost date proprietarilor unor exploatații non-profesionale, pentru înstrăinarea de animale fără a notifica medicul veterinar de liberă practică împuternicit.
I.I.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here