Un avion Boeing 777, prăbuşit la San Francisco

273

Un Boeing 777 al companiei aeriene Asiana Airlines a luat foc pe aeroportul internaţional din San Francisco după ce a aterizat forţat sâmbătă după-amiază.

Cel puţin doi oameni au murit în urma incidentului şi alţi 182 au fost răniţi, potrivit departamentului de Pompieri din San Francisco. Cele două persoane care au murit, în accidentul avionului Boeing 777 al Asiana Airlines pe aeroportul din San Francisco sunt pasageri de naţionalitate chineză, a declarat  preşedintele general al companiei sud-coreene.

Autoritatea Federală Americană spune că la bord erau 291 de pasageri şi 12 membri ai echipajului.

Preşedinta Agenţiei americane de securitate a transporturilor (NTSB), Deborah Hersman, a  precizat în cadrul unei conferinţe de presă că pilotul a solicitat autorizaţia de a nu ateriza şi a lua din nou altitudine, cu aproape o secundă înainte de impact. De asemenea aceasta a menţionat că avionul se afla şi la o altitudine inferioară celei normale la aterizare, dar a precizat că „mai este mult până la încheierea anchetei”.

Doctorii au tratat o gamă largă de leziuni în urma prăbuşirii avionului, inclusiv „foarte multe leziuni abdominale, foarte multe fracturi de coloană, unele dintre ele incluzând paralizie şi traumatisme craniene”, a declarat Margaret Knudson, chirurg şef în cadrul spitalului general din San Francisco. Doctorii au tratat de asemenea „pacienţi care aveau leziuni grave ce sugerau că au fost târâţi”, a mai declarat acesta.

Lee Kang-Kuk, pilotul avionului, în vârstă de 46 de ani, are peste 9.000 de ore de zbor, dar nu a navigat decât 43 de ore pe acest model de aeronavă, una dintre cele mai mari din lume.

Primele analize semnalează că avionul zbura la o altitudine prea joasă şi cu o viteză prea mică în momentul apropierii de golful San Francisco.

Piloţii au încercat să accelereze, dar era deja prea târziu, iar coada avionului a lovit violent pista. Cercetările continuă.

Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here