“Un astfel de meci stârneşte pasiuni nebănuite!” U. Craiova – Dinamo, în această seară de la 20.30

309

Deşi meciul dintre Universitatea Craiova şi Dinamo se dispută pe teren neutru, atmosfera din tribune va fi cu siguranţă fierbinte. Gazdele pornesc favorite în meciul din această seară, iar rezultatul final va fi important nu doar pentru rivalitatea dintre cele două echipe, dar mai ales pentru locul în clasament. Momentan, “Ştiinţa” are 4 puncte peste Dinamo, iar oaspeţii trebuie să obţină un rezultat pozitiv pentru a intra din nou în play-off.
“Este un meci cu implicații în zona superioară a clasamentului, e important în lupta pentru podium. Întâlnim un adversar puternic, care s-a întărit în ultima perioadă, aducând doi jucători valoroși, pe lângă Rotariu, Nistor sau Lazăr. Noi suntem în perioada de consolidare a jocului ofensiv, pe care ni-l dorim mai eficient. Va fi o luptă încinsă, pe care suporterii așteaptă să o câștigăm. Vor vedea un joc solid al nostru, cu combativitate dusă la limita sacrificiului. Băieții sunt pregătiți și dornici să facă un meci bun”, a declarat antrenorul Craiovei, Gheorghe Mulţescu.
“Sunt de trei ani la Craiova, normal că știu ce înseamnă un meci cu Dinamo. Este derby de România. A fost frumos anul trecut când am învins cu 3-0. Și în regiunea mea, din Brazilia, există o rivalitate mare între două echipe, una care joacă în roșu, alta în albastru. Astfel de meciuri te motivează mult ca jucător, copilul tău va ști peste ani că ai făcut un meci mare contra lui Dinamo”, a spus mijlocaşul brazilian Madson.
“Sper să fie un derby frumos. Întâlnim o echipă bună, care mai ales în perioada asta a avut un joc foarte bun, în special cu Steaua. Dar noi mergem să câştigăm, nu avem altă variantă, nu mergem să ne apărăm”, a declarat tehnicianul oaspeţilor, Ioan Andone.

Aşteaptă 10.000 de olteni în tribune!
Deşi este programată luni, la ora 20.30, pătimaşii suporteri ai Craiovei sunt aşteptaţi în număr cât mai mare pe Stadionul din Mehedinţi. Oficialii clubului din Bănie au recunoscut că doresc cel puţin 10.000 de fani ai “juveţilor” la Severin. Având în vedere că până duminică, la ora 14.00, fuseseră vândute peste 4000 de bilete, sunt şanse bune ca aşteptările să fie atinse. “Vor veni 5-6.000 de suporteri, dar nu sunt atât de mulți așa cum ar fi venit dacă jucam la Craiova. Acolo ar fi fost 20-30.000. Cred că presiunea e mai mare pe Dinamo pentru că noi avem un parcurs bun în ultima perioadă. Noi suntem crescuți la Craiova în spiritul ant-Dinamo. Este dușmanul nostru tradițional. S-a mai estompat această adversitate în ultimii ani, dar a rămas un nucleu dur de suporteri. Sper ca aceștia să-i ajute pe jucători să câștige meciul”, a precizat directorul Clubului Sportiv, Pavel Badea.
14658344_10154476173846397_1152830812_n“Îmi doresc să vină suporterii nu doar din Severin și Craiova, din toate colțurile țării, inclusiv din Slatina mea, să fie alături de Știința. Când eram mic și priveam meciurile Universității, trăiam într-un fel. Acum, când îmbrac tricoul Științei este o altă trăire, alte emoții. Vrem foarte tare să ieșim victorioși, să ne vedem fanii fericiți la final”, a spus mijlocaşul Nicuşor Bancu.
“Un astfel de meci creează emulație, stârnește pasiuni nebănuite. Ne-am dorit să-l aducem la Craiova. Timpul însă nu a permis. Dar în întreaga Republică Oltenia suporterii noștri fac o atmosferă fantastică, mai ales acum când se regăsesc în maniera de joc a echipei. Sunt convins că jucătorii vor simți puternic energia care va veni dinspre tribună. Pentru că patima Sudului a renăscut, iar suporterii noștri redevin fanatici, așa cum i-am știut dintotdeauna”, a spus şi preşedintele clubului Marcel Popescu.

Joacă Ivan?
Un mare semn de întrebare este legat de prezenţa în teren a tânărului atacant craiovean, Andrei Ivan. Accidentat la antrenamentele naţionalei U21, Ivan ar putea apărea încă din primul minut în partida cu Dinamo. Absent în meciul cu Steaua, şi brazilianul Madson are şanse bune să prindă lotul.
“Am lucrat şi pentru recuperarea unor jucători accidentaţi, în speţă Madson şi Ivan. Este un dezavantaj că nu jucăm acasă, avem alte repere pe stadionul nostru, avem tribunele aproape, avem suporteri mai aprinşi, la Severin va fi altceva. Sigur, sper să ne susţină şi acolo, fiindcă pentru ei acest meci este mai important decât este pentru cei de la Barcelona meciul cu Real Madrid! Avem cei mai mulţi şi mai pasionaţi suporteri şi pentru mine a devenit un obiectiv personal să le oferim fotbal-spectacol când văd ce suflet se pune pentru fotbal şi pentru echipă în această zonă”, a declarat antrenorul Gigi Mulţescu.
Pe de altă parte, gazonul de la Severin se prezintă în condiţii bune după meciul dintre Pandurii şi FC Botoşani, iar la ora jocului nu se anunţă precipitaţii.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here