Un an de pescuit sportiv

213

pescuitLiderul sindical Constantin Tudor, împreună cu câţiva prieteni, a înfiinţat anul trecut Asociaţia de pescuit Sportiv „Fir întins”, care a totalizat până la sfârşitul anului 699 de membri. Toată vara trecută, fiecare dintre aceşti oameni au desfăşurat o activitate concretizată în concursul de pescuit pentru copii în facilitarea obţinerii permiselor de pescuit şi a opţiunilor de pescuit pe graniţă, adică pe Dunăre de la kilometrul 817, până la kilometrul 1011.

Permisele au două preţuri: 10 lei pentru elevi, studenţi şi şomeri şi 30 de lei pentru angajaţi, pensionarii nu plătesc nimic.

Taxa de înscriere în asociaţia motreană este modică: 5 lei pentru copii, elevi, studenţi, femei, şomeri, persoane cu handicap şi pensionarii peste 70 de ani, iar angajaţii şi ceilalţi pensionari plătesc 30 de lei. S-ar putea spune că în cadrul Asociaţiei de Pescuit „Fir întins” din Motru se face un fel de activitate socială. AJVPS Gorj a acreditat dreptul la pescuit pe zona Jiu, 125 de kilometri de la Bumbeşti-Jiu în aval; pe zona Motru, 45 de kilometri de la Baia de Aramă la Corcova; pe zona Tismana, 30 de kilometri de la Tismana până la Rogojelu; pe zona Gilort, 80 de kilometri de la Bumbeşti-Piţic la Ţânţăreni; 150 de hectare la ACH Turceni; 72 de hectare pe Lacul Vădeni şi 35 de hectare la barajul de la Târgu-Jiu.

diplome pescuitLa sfârşitul săptămânii trecute erau în analiză pentru depunerea documentaţiilor de pescuit Râul Orlea de la Arjoci la Tismana şi se urmărea identificarea luciului de apă din zonele cu lacuri rezultate în urma activităţilor miniere de suprafaţă şi subteran.

La sfârşitul acestor informaţii este normal să îi prezentăm şi pe cei care se ocupă de toate: Constantin Tudor – preşedinte; Ştefan Dulugeanu şi Baciu Vasile – vicepreşedinţi; Resmiveş Nelu Mitică – secretar general. Aceşti oameni au închiriat un sediu pentru Asociaţie la Casa Sindicatelor, au făcut un magazin de unde pescarii îşi pot cumpăra cele necesare şi au reuşit un lucru extraordinar: au golit cârciumile de băutorii care îl agasează până şi pe ministrul Muncii şi, mai mult decât atât, au realizat un mediu de comunicare cu natura excepţional. Deşi este criză şi foamete, pescarii din Asociaţie pescuiesc şi sportiv, nu numai pentru ciorba de peşte. Vom reveni cu amănunte.

Constantin Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here