Un an de conducere liberală a dus UATAA Motru spre faliment

1704

SC UATAA printr-o adresă trimisă CL Motru recunoaște că are nevoie urgent de 80 miliarde pentru achiziționarea de certificate de CO2 la un preț de 32 de euro bucata. Asta, în condițiile în care, aceeași conducere a UATAA a cerut primăriei sprijin financiar de 60 de miliarde pentru aceleași certificate. La mai puțin de o săptămână cerință UATAA a crescut cu 20 miliarde de lei vechi, semn că toată conducerea uzinei este pe lângă subiect, vehiculând către municipalitate sume diferite pentru o problemă cunoscută de luni bune.

Solicitarea Primăriei Motru către Guvern, trecută prin CJ Gorj și Prefectură, de către actualul primar, pentru solicitarea unui sprijin financiar de UATAA cu o valoare de 98,5 miliarde vechi, nu a primit aprobarea dorită de la guvernarea Orban. S-a cerut 98,5 miliarde și s-au primit doar 50 de miliarde, deși Ministerul Dezvoltării a cerut întreaga sumă, justificată, către Guvern.
Practic, Primăria Motru a primit jumătate din sumă, lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată, că acum liberalii din fruntea UATAA să pretindă primăriei și CL Motru, 80 de miliarde.
Mai mult, liberalii de la UATAA cer CL o prelungire a insolvenței uzinei până la finalul anului, în caz contrar, cu avertismentul că în caz contrar uzina intră în faliment. Este de știut faptul că la finalul lui aprilie, UATAA trebuie să iasă din insolvență, conform programului aprobat de instanță, ce a fost prelungit deja cu un an de zile în februarie 2020, legea nemaipermițând o altă prelungire. Practic se încearcă să se arunce pisica moartă de la UATAA către CL și Primăria Motru.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here