Un alt arestat, după noile descinderi din “Mafia cărbunelui”

327

Poliţiştii gorjeni au efectuat, miercuri dimineaţa, două percheziţii domiciliare în localităţile Rovinari şi Fărcăşeşti la persoane bănuite de furt de cărbune, două persoane fiind aduse la audieri la sediul IPJ Gorj. Un bărbat de 32 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, la finalul audierilor, fiind acuzat de furt de cărbune.

Percheziţiile de ieri au avut loc în dosarul în care, în urmă cu circa două săptămâni, peste 20 de persoane au fost reţinute şi se află sub control judiciar, fiind acuzate de furt de cărbune şi tăinuire, iar patru agenţi de poliţie sunt arestaţi preventiv pentru luare de mită în formă continuată.
“Au avut loc două percheziţii domiciliare în Rovinari şi Fărcăşeşti la persoane bănuite de furt de cărbune şi tăinure. Două persoane în vârstă de 32 ani, respectiv 70 de ani, au fost aduse la audieri. Persoana de 32 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore”, a spus Miruna Prejbeanu.
Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) remis la începutul lunii septembrie, în urma cercetărilor efectuate au fost identificate mai multe persoane care aveau ca preocupare constantă sustragerea unor cantităţi însemnate de cărbune din instalaţiile de transport ale Complexului Energetic Oltenia. Ulterior, acest cărbune era transportat şi comercializat pe raza judeţelor Dolj, Gorj şi Mehedinţi.
Activitatea de transport a cărbunelui sustras era desfăşurată sub protecţia unor agenţi de poliţie din cadrul IPJ Gorj – Poliţia Oraşului Turceni, Poliţia Oraşului Rovinari şi posturile de poliţie arondate, care pretindeau şi primeau sume de bani pentru a permite tranzitarea zonei de competenţă a autoutilitarelor folosite în acest scop.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here