Umple Pintilii conturile Pandurilor?

320

Pandurii se despărțea în vara lui 2012 de căpitanul ei, Mihai Pintilii luând drumul Stelei, o pierdere considerată la vremea ei insurmontabilă. Gorjenii au primit însă o sumă de bani considerată foarte bună la vremea respectivă, însă acum aceasta ar putea să fie rotunjită.

Pintilii făcea pasul spre Steaua băgând în conturile Pandurilor 600.000 de euro, o sumă nici mică, dacă e să fie cântărită prin prisma postului și a vârstei, dar nici foarte mare, gândindu-ne că era un jucător din anturajul echipei naționale, acolo unde, între timp, a devenit om de bază. Pe lângă cei 600.000 de euro și împrumutul pentru un sezon al lui Răduț, Pandurii a ținut să pună în contract și o clauză prin care-și păstrează un procent din drepturile asupra jucătorului, astfel încât, la un viitor transfer, echipa gorjeană trebuie să primească 20% din suma pe care Steaua o va încasa. Poate puțini au crezut că acest procent ar mai putea însemna ceva, Pintilii având aproape 28 de ani în momentul plecării la Steaua, însă iată că acum porțile fostului pandur s-ar putea deschide către o echipă din străinătate.

Modelul Olăroiu-Rădoi
Al Hilal este destinația pe care Reghecampf a acceptat-o după ce clubul arab i-a oferit un salariu de vis, iar deja fostul antrenor al Stelei ar putea merge la saudiți de mână cu unul dintre jucătorii pe care i-a avut la Steaua. Olăroiu, care a plecat și el de la Steaua la Al Hilal, a luat tot un mijlocaș defensiv, pe Mirel Rădoi, iar acum sunt speculații care au la bază un scenariu asemănător, Reghecampf-Pintilii putând fi cuplul român ce ar urma să ajungă la Al Hilal.
Dacă pentru Mirel Rădoi, Steaua a încasat la vremea respectivă 6 miloane de euro, prețul lui Mihai Pintilii va fi, cel mai probabil, mult mai mic. În acest moment, cota lui Pintilii este undeva în jurul cifrei de 2 milioane de euro, însă prețul de transfer este, până la urmă, cel pe care cumpărătorul îl plătește. Dacă Steaua va lua pe Pintilii măcar 2 milioane de euro, Pandurii ar avea de încasat 400.000 de euro, ceea ce ar însemna un plus consistent și oarecum neașteptat pentru bugetul echipei gorjene.

Efect de domino?
Un eventual transfer al lui Pintilii în această vară, fie alături de Reghecampf, fie la o altă echipă din străinătate, ar putea produce modificări la Pandurii și dincolo de cele 20 de procente pe care trupa gorjeană ar trebui să le încaseze din suma de transfer. Pierzându-l și pe Pintilii după ce l-a cedat pe Bourceanu în iarnă, Steaua ar urma să caute un alt mijlocaș defensiv pe care să-l pună în loc, iar interesul pentru Paul Anton este unul despre care s-a vorbit în mai multe rânduri. Totuși, conducerea Pandurilor spune că Steaua nu a întrebat încă de Anton: „Steaua nu ne-a întrebat în niciun moment de Anton. Oricum, dacă sunt interesați de un mijlocaș la închidere, noi mai avem și alți jucători, mai e un Breeveld, mai e un Elton…”, a declarat președintele executiv al Pandurilor, Eugen Pîrvulescu.
Chiar dacă în ultima vreme jocul Pandurilor nu i-a permis lui Anton să iasă în evidență, atât fostul, cât și actualul antrenor al echipei gorjene au declarat că închizătorul adus de la Gloria Bistrița are un potențial foarte mare de creștere în perioada următoare și ar putea fi și următoarea marfă de calitate scoasă pe tarabă. Cota lui Paul Anton a crescut de la sosirea sa la Pandurii ajungând acum la 1,7 milioane de euro, însă conducătorii echipei gorjene cred că din transferul său la o echipă din străinătate s-ar putea obține o sumă chiar mai mare.
Paul Anton a sosit la Târgu Jiu în urmă cu un an și jumătate și mai are contract cu gruparea gorjeană pentru încă două sezoane. Mijlocașul Pandurilor a realizat un salt important nu doar la nivelul cotei, Anton ajungând în vederile echipei naționale și datorită prestațiilor bune cu echipa gorjeană în Europa League.

parvulescu„Pentru noi ar fi foarte bine ca Pintilii să plece de la Steaua pentru că ne-am alege cu 20% din suma de transfer. E unul dintre cei mai buni jucători români ai momentului, e căpitanul Stelei și este foarte posibil să aibă oferte foarte bune. M-aș bucura foarte mult în primul rând pentru el, pentru familia lui. Se apropie de 30 de ani și cred că ar fi momentul perfect pentru un transfer afară, un transfer care i-ar aduce și lui un salariu foarte bun”, Eugen Pîrvulescu, președinte executiv Pandurii Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here