UMC Berbeşti, sub ancheta poliţiei pentru un utilaj din Gorj

222

Poliţiştii vâlceni au descins la finalul săptămânii trecute la Unitatea Minieră de Carieră(UMC) Berbeşti având informaţii clare că aici se lucra cu un utilaj ce figura drept furat, în Italia. Este vorba de un utilaj multifuncţional care aparţine, potrivit IPJ Vâlcea, unei firme din judeţul Gorj, care l-a închiriat unităţii pentru efectuarea de lucrări aici. În luna august 2013, Complexul Energetic Oltenia a contractat prin licitaţie publică pentru UMC Berbeşti două utilaje de la TPSUD Bîlteni, firmă care a mai pus la dispoziţie şi alte utilaje unităţii, pe baza unei licitaţii câştigate în luna mai.

Poliţiştii vâlceni au identificat joi seara utilajul industrial furat din Italia, care era folosit de Exploatarea Minieră Berbeşti. “În baza datelor şi informaţiilor obţinute, poliţiştii Poliţiei oraşului Berbeşti, în colaborare cu cei din cadrul Serviciului de Investigaţii Vâlcea – Compartimentul Furturi de Auto, au identificat în cadrul Unităţii Miniere Berbeşti – Cariera Minieră Alunu, un utilaj multifuncţional, care figurează în bazele de date ale poliţiei ca fiind furat din Italia. Utilajul aparţine unei societăţi comerciale din judeţul Gorj şi era închiriat pentru efectuarea de lucrări la unitatea minieră, acesta fiind lăsat în custodia reprezentantului unităţii aparţinătoare, respectiv lui B. Ion, din oraşul Berbeşti”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vâlcea. Poliţiştii au început o anchetă în acest caz, în vederea stabilirii provenienţei utilajului respectiv.

Păcălite cu utilaje furate
Nu este însă primul caz în care societăţi comerciale vâlcene au fost păcălite pe baza unor contracte şi au închiriat utilaje industriale furate din spaţiul comunitar. În acest sens, mai multe excavatoare, vole, tractoare şi chiar unelte şi scule s-au descoperit că, în realitate, au fost sustrase de la companii din Italia, Spania sau Germania.
La această unitate, în urma unui control demarat de CEO în luna iunie, s-au depistat nenumărate nereguli în legătură cu terenurile negociate în vederea achiziţionării de la cetăţeni.
Conducerea CEO ia în calcul să externalizeze unitatea de la Berbeşti.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here