Umbra lui Manţog peste Gorj

231

foto predo 2Pus pe făraş graţie bravurilor sale, gorjeanul Ionel Manţog există. E printre noi, chiar dacă nu mai ţine prim-planul ştirilor din mass-media locală.

Iar cea naţională pare mult prea ocupată cu fleacuri. Chit că problemele stringente ale ţării sunt cu totul altele, se bate monedă pe excluderea lui Mircea Geoană, preşedintele Senatului, din PSD, ba pe incerta suspendare a preşedintelui Traian Băsescu de către triumvirii Opoziţiei, liderii PSDS-PNL-PC. În vremea asta, corupţia la vârful PDL ori UDMR e lăsată în umbră de false probleme, cum spuneam.

Despre mărirea şi decăderea lui Ionel Manţog nu mai e cazul să vorbim. Iubitorul de arginţi n-a fost numai pentru el, călcătorul peste legi sacre. „Bani pentru partid” i se potriveşte şi domniei sale. Ca şi baronilor altor partide, ajunse vremelnic la borcanul cu miere. Iar Ionel cel Manţog a mai făcut şi fapte bune, sponsorizând construcţia unei Biserici dintr-un sat de lângă Novaci, ajutându-l astfel pe Ctitorul Ion Fumărelu cu vreun miliard şi ceva, bani buni pentru Biserica Siteşti-Novaci.

O televiziune şi un mic pandur, acolo şi el, fură danii către portocaliii Gorjului. Care se ţin greu, că de, obrazul subţire cu cheltuială se ţine. Le-ar da şi nu le-ar vrea pierdute PDL-ul Gorj. Poate de aia, lui Ionel Manţog i se pregăteşte albirea dosarului. Mult n-ar mai fi, acum are o ciosvârtă ca un brav consilier pe lângă un mare imperator de CE, fie el şi Turceni, unde-i consilier la Octavianus, iar finuţul Naşului manţogian face parte şi el din conducere. O fi mult, o fi puţin ?

Cel pus pe făraş, o vreme, cetăţeanul Ionel Manţog a trecut prin multe. Dosare penale, accidente mortale şi procese interminabile… Crescut în umbra Domniei Sale, bravul Senator Ion Ruşeţ, preşedintele PDL Gorj, a avut ce şi de la cine învăţa. Aşa că, la greu, apelează la judecăţi solomonice plin de optimism: „În care instanţa va menţine sentinţa de condamnare, Ionel Manţog poate face recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”.

Şi, uite-aşa, acela care prin 2005 fusese un brav secretar de stat portocaliu la ministerul Economiei, Ionel Manţog are şansa… portocalie de a scăpa basma curată. Nu-i aşa ? Iar Senatorul Ion Ruşeţ, care de felul său promite fără a se ţine de cuvânt, cum avea obiceiul predecesorul Său, n-a vorbit degeaba. Ştie el ce ştie. Altfel nu l-ar susţine pe Ionel Manţog până-n pânzele albe, amintindu-le neştiutorilor că Idolul tinereţii sale politice mai are căi de atac. Cu toate că fusese trecut pe lista neagră a pedelistei Monica Macovei printre cei care ar trebui să plece din partid. Păi de ce să plece dacă i se mai dau şanse de reabilitare. Judecatul ca „strămutat de lux” Ionel Manţog, alături de Ion Vulpe, ex-directori ai CNLO şi SNLO, vor primi o sentinţă de la Curtea de Apel Alba Iulia, pe 30 decembrie. Şi ce dacă ! Aceasta va fi atacată.

La umbra stejarului bătrân şi portocaliu, Ion Ruşeţ ar fi cazul să afle că nu cresc bravi politicieni. Doar nişte pirpirii şi, nepărat portocalii.

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here