UM Sadu are bani pentru retehnologizare. „Luăm mai mult decât un șurub”

679

Uzina Mecanică Sadu a primit banii necesari pentru retehnologizare. Anunțul a fost făcut de către primarul Constantin Bobaru. „Este o chestiune fără precedent, ar putea însemna un nou început al Uzinei Mecanice Sadu”, a transmis primarul Bobaru, completat de deputatul Mihai Weber: „UM Sadu are viitor”. Cei doi au taxat declarațiile liderului PNL Gorj, Dan Vîlceanu, care susținea că niciun șurub nu va ajunge la uzină în acest an.

Uzina Mecanică Sadu are nevoie de retehnologizare, angajații muncind cu echipamente vechi, unele de 80 de ani, chiar de la înființarea fabricii. De mai bine de un deceniu, autoritățile locale și județene au tot încercat să obțină bani pentru modernizarea UM Sadu, însă guvernanții au avut alte priorități. Asta în condițiile în care fabrica produce muniție la standarde NATO.
Prezent în Gorj, în timpul campaniei electorale din primăvară, ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a promis alocarea fondurilor pentru achiziționarea de echipamente noi pentru fabrica de muniție. Banii au intrat abia acum în contul UM Sadu. „Este o chestiune fără precedent. Ar putea însemna un nou început pentru UM Sadu. Sumele cerute au intrat în integralitate în contul uzinei”, a declarat primarul Constantin Bobaru.
Mai multe licitații pentru achiziționarea de echipamente au fost lansate pe portalul de achiziții publice. Prima procedură de licitație s-a încheiat, iar conducerea uzinei urmează să semneze contractul de achiziție. Este vorba despre un echipament necesar pentru efectuarea tratamentelor termice la secția de sculărie. Celelalte proceduri se află în derulare, a mai declarat primarul Bobaru, care a avut și un mesaj pentru liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, care susținea că niciun ban nu va ajunge la uzină: „Ar trebui să nu se mai grăbească”.
Mai mult, Vîlceanu i-a cerut public primarului din Bumbești-Jiu să nu mai candideze dacă la UM Sadu nu va ajunge niciun șurub în acest an. „UM Sadu are deja în cont o sumă de aproximativ 5 milioane de euro, ceea ce înseamnă că societatea are posibilitatea de a achiziționa mai mult decât «un șurub», ca să-l citez pe un coleg deputat din Opoziție. Este dovada cea mai clară că unii politicieni din Gorj (și nu numai) se ghidează, în mod greșit, după principiul «Vorbe, nu fapte!», preferând să vorbească mult și fără folos, în loc să se zbată pentru a rezolva problemele comunității care i-a ales”, a transmis liderul PSD Gorj. Uzina Mecanică Sadu produce muniție de război, circa 90% din producție mergând către export. Fabrica mai are vreo 900 de angajați.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here