UM Rovinari, trimite în şomaj 56 de persoane

189

“Aproximativ 90 de persoane angajate la trei societăţi din judeţ vor fi disponibilizate în perioada următoare”, a declarat vineri directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, Romeo Chiriac.

Dintre aceste, 56 de persoane de la Uzina Mecanică (UM) Rovinari, societate prestatoare de servicii în minerit, vor fi disponibilizate din cauza dificultăţilor economice, al nivelului scăzut al stocului de contracte şi comenzi, atât pe primele nouă luni ale anului 2013, cât şi pentru perioada următoare, inclusiv primul trimestru al anului 2014. “Din ultimele notificări transmise la sediul AJOFM Gorj, reiese că vor fi disponibilizate în perioada următoare un număr de 89 de persoane, 56 provin de la UM Rovinari, începând cu data de 20 noiembrie, de la Electrificare CFR, 12 persoane, începând cu data de 21 noiembrie şi de la o societate de pază, 11 persoane, cu data de 1 noiembrie”, a menţionat Romeo Chiriac.
Potrivit sursei citate, rata şomajului este în creştere faţă de perioada anterioară. “Rata şomajului este de 8,1 %, este în uşoară creştere faţă de perioada anterioară, se datorează pe de o parte intrării în evidenţele noastre a absolvenţilor, în număr de 2.257 până astăzi (vineri n.r.), deja 1.039 sunt cu statut de şomer indemnizat, iar pe de altă parte am identificat persoane fără loc de muncă la caravanele organizate, care au venit şi s-au înregistrat în evidenţele noastre, plus disponibilizările şi concedierile, nu numai cele colective, ci şi cele individuale”, a mai spus directorul AJOFM.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here