Ultimele zile de înscriere la ”Les Qualifs de Târgu-Jiu”

285

Elevii și studenții, care vor să participe la concursul ”Les Qualifs de Târgu-Jiu”, concurs în urma căruia se pot califica în finala Festivalului Internațional de Cântec Francofon ”Chants, sons sur scène”, mai au doar câteva zile la dispoziție pentru a se înscrie. Ultima zi în care pot face acest lucru este 7 aprilie.

Concursul ”Les Qualifs de Târgu-Jiu”, preselecție regională pentru Festivalul Internațional de Cântec Francofon ”Chants, sons sur scène” de la Baia Mare, se află la cea de-a VI-a ediție și este organizat de Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, în colaborare cu Institutul Francez din România, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Consiliul Județean Gorj, Primăria Municipiului Târgu-Jiu, Asociaţia Română a Profesorilor de Limba Franceză – Filiala Gorj, Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu și Asociaţia Părinţilor Elevilor din cadrul Colegiului Naţional “Tudor Vladimirescu”. Data limită pentru înscriere este 7 aprilie, urmând ca preselecția să se desfășoare duminică, 9 aprilie. ”Concursul nostru, ”Les Qualifs de Târgu Jiu” se va desfășura la Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu, pe 9 aprilie 2017. Data limită de înscriere a elevilor și studenților pentru participarea la etapa noastră regională este 7 aprilie 2017. Înscrierea concurenților la acest festival se face pe trei categorii de vârstă: 13-15 ani, 16-17 ani, 18-25 de ani (vârsta se calculează în ani împliniți la data de 1 mai 2017). Fișele de înscriere se găsesc aici: http://isj.gj.edu.ro/chants-sons-sur-scene-2/”, au anunțat organizatorii. Câștigătorii locului I la acest concurs, pentru fiecare categorie de vârstă, se vor califica la finala ediției a XVI-a a Festivalului International de Cântec Francofon ”Chants, sons sur scène”, care va avea loc la Teatrul Municipal din Baia Mare, în zilele 12, 13 și 14 mai.

Muzicieni elvețieni, în juriu
Anul acesta, din juriul concursului vor face parte și doi muzicieni elvețieni, care vor susține apoi un concert de muzică în limba franceză. ”Prin amabilitatea Institutului Francez din România și a Fundației Elvețiene pentru Cultură PROHELVETIA, muzicienii elvețieni Fabian Tharin și Patrick Dufresne vor sosi în Târgu-Jiu pe 8 aprilie și vor asigura jurizarea Festivalului, alături de doamna profesor doctor Raluca Lăpădat. Festivalul concurs ”Chants Sons sur Scène” este un act artistic care promovează multiculturalismul, francofonia, întărirea cunoştinţelor lingvistice şi a abilităţilor de comunicare în limba franceză prin intermediul cântecului. Festivalul concurs va fi urmat de un concert de muzică în limba franceză susţinut de cei doi artisti elveţieni”, au mai precizat organizatorii. Cei care doresc să afle mai multe informații despre festival pot accesa următoarele link-uri: http://chansons.ro/ și https://www.facebook.com/festivalchanson/.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here