Ultimele zile de înscriere la examenul de capacitate preoțească

288

Absolvenții de Teologie mai au doar câteva zile la dispoziție pentru a se înscrie la examenul de capacitate preoțească – sesiunea septembrie 2016. Termenul limită pentru depunerea dosarelor de înscriere este 16 septembrie 2016.

Dosarele candidaților trebuie să conțină mai multe documente: cerere către I.P.S. Dr. Irineu, Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei pentru înscriere la examen, binecuvântarea ierarhului de care aparține, recomandarea preotului duhovnic, copii ale documentelor de studii (diplomă de licență și foaia matricolă), adeverință medicală, curriculum vitae, cazier judiciar și dovadă de la centrul eparhial că nu are impedimente canonice la hirotonie. Aceste dosare se depun la Centrul Mitropolitan din Craiova, Biroul de Învăţământ, Catehizare şi Activităţi cu tineretul. Candidații trebuie să plătească o taxă de înscriere de 200 de lei. Tematica examenului de capacitate întocmită de Facultatea de Teologie din Craiova se află afişată în regim permanent pe site-ul Mitropoliei Olteniei, la adresa http://www.mitropoliaolteniei.ro/wp-content/uploads/2012/10/Tematica1.pdf.
Examenul de capacitate preoțească se va desfășura în zilele de 19 și 20 septembrie 2016. Pe 19 septembrie sunt programate examenul scris la Dogmatică, Misiologie şi Administraţie parohială pentru toţi candidaţii (ora 09.00) și examenul oral la Teologie Liturgică, Omiletică, Catehetică şi Muzică Bisericească pentru candidaţii din Arhiepiscopia Râmnicului, Episcopia Severinului şi Strehaiei şi Episcopia Slatinei şi Romanaţilor (ora 14.00). Marți, de la 09.00, este programat examenul oral la Teologie Liturgică, Omiletică, Catehetică şi Muzică bisericească pentru candidaţii din Arhiepiscopia Craiovei.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here