Ultimele pregătiri pentru Bursa locurilor de muncă dedicată absolvenţilor

1155

În vederea creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă în rândul persoanelor în căutarea unui loc de muncă, şi în special al tinerilor absolvenţi, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj va organiza vineri, 18 octombrie, începând cu ora 10.00, în Târgu-Jiu, la parterul clădirii din Campusul Studenţesc Debarcader al Universităţii Constantin Brâncuşi, din str. Tineretului nr. 1, Târgu-Jiu, evenimentul Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi.

Până ieri au confirmat participarea la această bursă un număr de 62 de angajatori care oferă un număr total de 458 locuri de muncă, pentru diverse meserii: muncitor necalificat, electrician, lăcătuş mecanic, sudor, croitor, agent vânzări, agent securitate, operator maşini, lucrător comercial, lucrător gestionar, mecanic auto, bucătar, lucrător bucătărie, femeie serviciu, frezor etc, iar pentru persoanele cu studii superioare: inginer mecanic, inginer construcţii, economist, proiectant inginer mecanic, economist, recepţioner hotel. Pentru identificarea unui număr cât mai mare de locuri de muncă, care să acopere o gamă cât mai diversă de meserii din diferite domenii de activitate şi care să fie oferite persoanelor care vor participa la acest târg de locuri de muncă, salariaţii AJOFM Gorj au desfăşurat şi desfăşoară acţiuni de contactare a agenţilor economici şi de invitare a acestora să participe la acest târg de locuri de muncă. „Reamintim că atât absolvenţii aflaţi în căutarea unui loc de muncă care se angajează cu normă întreagă în perioada în care sunt înregistraţi la AJOFM Gorj, cât şi angajatorii care au locuri de muncă disponibile pot beneficia de sprijin financiar oferit în condițiile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă. Angajatorii care au locuri de muncă vacante sunt rugaţi să participe la această acţiune. Informaţii suplimentare se obţin la sediul AJOFM Gorj din str Lt. Col. D. Petrescu nr. 1, Târgu Jiu, sau la numărul de telefon 0253 211568 şi email: ajofm@gj.anofm.ro”, a declarat Diana Văduva, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj. Anul trecut, la eveniment au participat circa 60 de angajatori cu sute de locuri de muncă vacante pentru diverse meserii: confecţioner cablaje, lucrător gestionar, tâmplar, lucrător comercial, lăcătuş mecanic, agent de securitate, muncitor necalificat, tehnician proiectant, administrator reţea calculatoare, dispecer, femeie de serviciu, electrician, operator CNC, sudor, operator introducere și validare date, îngrijitor spaţii domeniu hotelier, etc, iar pentru absolvenţii de studii superioare: inginer, administrator reţea calculatoare, economist, responsabil marketing, specialist relaţii publice, etc.

82 de locaţii, la nivel naţional
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) reamintește că, în data de 18 octombrie 2019, se va desfășura Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți.
Evenimentul se va organiza în 82 de locații, la nivelul celor 42 de agenții pentru ocuparea forței de muncă subordonate ANOFM. Locațiile de desfășurare a bursei atât în București, cât și în țară se regăsesc pe site-ul www.anofm.ro.„Numărul estimativ al locurilor de muncă oferite de angajatori, precum și alte detalii, vor fi anunțate în timp util, de aceea, recomandăm persoanelor interesate să urmărească site-ul (www.anofm.ro) și pagina de facebook (https://www.facebook.com/fiiinformat/) ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.Bursa este destinată absolvenților, dar orice persoană aflată în căutarea unui loc de muncă poate participa, indiferent de vârstă și de calificarea profesională.
Angajatorii care doresc să participe la acest eveniment, sunt așteptați să contacteze agențiile pentru ocuparea forței de muncă pentru a anunța locurile vacante disponibile.
Datele de contact pot fi vizualizate la pagina www.anofm.rola secțiunea Contact/Contact AJOFM. Totodată, reamintim faptul că participarea este gratuită atât pentru angajatori, cât și pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă”, au transmis reprezentanţii ANOFM, prin intermediul unui comunicat de presă.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here