Ultimatum pentru șefii CEO!

6290

La întâlnirea cu președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, Nicu Bunoaica, lider al Sindicatului Solidaritatea 2013, susține că a dat un ultimatum administrației companiei. Va organiza proteste, în data de 16 august, dacă liderii sindicali nu vor fi trimiși în producție.

Angajații CEO, în stradă
De câteva săptămâni, Nicu Bunoaica amenință cu acțiuni în stradă dacă șefii CEO nu desființează departamentul de inspectori sociali al companiei, acolo unde lucrează aproape toți liderii organizațiilor sindicale. În opinia lui și a mai multor angajați ai Complexului, departamentul nu are niciun fel de utilitate, în afara salariilor pe care le primesc liderii de sindicat.
,,Președintele directoratului, Daniel Burlan, mi-a spus că activitatea inspectorilor sociali se află în analiză. Voința mea și a multor salariați ai CEO este desființarea departamentului. Dacă până pe data de 15 august nu se va întâmpla acest lucru, pe data de 16 august vom fi în fața sediului administrativ al CEO. Protestele vor fi legale, cu toate autorizațiile necesare”, a declarat liderul.

Au nevoie de documente de la companie. Altfel, nu ies la pensie
Un alt punct adus la cunoștința lui Daniel Burlan de către Bunoaica este și cel care îi privește pe cei care îndeplinesc condițiile în baza noii legi de reducere a vârstei de pensionare. ,,Pentru personalul care trebuie să iasă la pensie, am cerut să aducă personal autorizat pentru a putea elibera documentele necesare. Oamenii întâmpină greutăți și obstacole puse de funcționarii CEO, care nu reușesc să le pună la dispoziție actele de care oamenii au nevoie ca să iasă la pensie la 52 de ani. Administrația trage de timp în acest mod. Eu le spun șefilor să nu le mai facă greutăți oamenilor și să-i lase să plece!”

Li se va imputa contravaloarea sculelor primite în ’95!
O altă problemă pe care o au angajații care se pregătesc de pensionare este cea legată de sculele primite încă din anul 1995 și pe care administrația CEO le vrea înapoi acum. În caz contrar, angajații vor fi obligați să le plătească la prețul zilelor noastre. Problema este că acestea trebuiau casate în urmă cu zeci de ani, i-a spus Bunoaica lui Burlan. ,,Am cerut casarea sculelor din ’95. Au trecut 26 de ani de atunci. Am găsit dosarele făcute, dar de vină sunt contabilii care nu au făcut casarea. E vorba de truse de chei, pentru mecanici sau lăcătuși mecanici. Oamenilor să li se caseze sculele pe care nu le mai pot da înapoi. Sunt puși să le plătească acum, la prețuri de trusă nouă. Ele trebuiau casate anual. Șefii CEO le găsesc oamenilor tot felul de probleme, doar pentru a-i încurca și a-i ține în loc, iar pensionarea să se întâmple la toamnă, iarna sau mai știu eu când”, a mai spus Nicu Bunoaica.

,,Sunt femei pe posturi de sudori și le găsești secretare în birourile adjuncților”
Nicu Bunoaica: ,,Am cerut companiei un punct de vedere.. că este efectul 0 sau minus infinit, să-l facă public. Să-și asume public că oamenii nu pot ieși la pensie la 52 de ani, cum prevede legea 197/2021. Lucrul ăsta nu-l poate spune nimeni. Vor să-i mai țină pe oameni încă 45 de zile, până prin octombrie, pentru că e mare deficit de personal. Dar nu e treaba noastră! Am cerut să fie angajați tinerii de la Minprest, care muncesc pe salarii de mizerie. Ei fac muncă de lăcătuși prin cariere și sunt plătiți mizerabil de Minprest. Să-i aducă în CEO, să nu-și mai bată joc de tinerii ăștia. Mai mult, compania a angajat femei pe posturi de sudori și fac muncă de secretare, fiecare inginer are secretară, să se facă o verificare și să fie trimise în carieră. Să fie angajați copiii minerilor, mecanici calificați, le-am spus să-i angajeze. Dacă vor să facă rost de personal, în urma pensionărilor, au de unde, nu au de ce să se lamenteze că nu au oameni….” a mai spus Nicu Bunoaica.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here