Ultima zi de înscriere la programul “Bani de liceu”

270

Astăzi este ultima zi în care liceenii gorjeni ce doresc să beneficieze de ajutorul financiar acordat de Ministerul Educaţiei Naţionale prin programul “Bani de liceu” îşi mai pot depune dosarele la secretariatul unităţii de învăţământ în care învaţă. Lista beneficiarilor va fi afişată la sfârşitul acestei luni.

Programul de protecţie socială “Bani de liceu”, destinat elevilor care provin din familii cu situaţie materiale precară şi care frecventează cursurile liceale, se derulează şi în acest an şcolar.
Elevii care doresc să beneficieze de acest ajutor financiar au avut la dispoziţie circa două săptămâni de zile pentru a-şi depune dosarele la secretariatul liceului în care învaţă. Aceste dosare trebuiau să conţină mai multe documente, printre care: o cerere tip, însoţită de adeverinţe de salariu sau cupon de pensie pentru lunile iunie, iulie şi august, venitul agricol anual, adeverinţă care se eliberează de către primărie, copii după buletin, pentru toţi membrii familiei, şi adeverinţe de elev sau student pentru fraţi şi surori. Elevii care nu au apucat încă să depună aceste dosare trebuie să ştie că astăzi este ultima zi în care mai pot face acest lucru. În perioada 1 – 23 octombrie, vor fi efectuate anchetele sociale şi va fi evaluată eligibilitatea cererilor depuse.
Lista elevilor care vor beneficia de acest ajutor financiar va fi făcută publică pe portalul programului în cursul zilei de 28 octombrie. Ajutorul acordat elevilor cu situaţie materială precară are o valoare de 180 de lei pe lună. Această sumă este acordată lunar, pe toată perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de Bacalaureat. Bursa se sistează însă în cazul în care elevul beneficiar acumulează mai mult de 20 de absenţe nemotivate, dacă acesta a fost eliminat de la cursuri pe o perioadă de trei până la cinci zile din motive de rea purtare, dacă media la purtare scade sub nota 7 sau dacă a fost exmatriculat. În anul şcolar 2013 – 2014 au beneficiat de acest sprijin financiar 1961 de elevi din judeţul Gorj.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here