Ultima victorie pentru ACS Târgu Jiu? Alionescu: ,,Nu cred că mai rezist!”

737

Cea din urmă reprezentaţie acasă a formaţiei ACS Târgu Jiu în Grupa Albastră ne-a arătat, din nou, de ce e frumos baschetul şi de ce acest sport trebuie să meargă mai departe în oraşul lui Brâncuşi. Pe de altă parte, problemele de la trupa gorjeană ne-au amintit că sportul o duce tare rău în România şi mai e cale lungă până o să avem din nou ambasaori, peste hotare, în acest domeniu. ,,Cerbii” s-au impus acasă în faţa trupei CSM Sighet cu 78-77, într-o partidă în care jucătorii americani ai gazdelor abia au fost înduplecaţi să joace de către antrenorul Claudiu Alionescu, după ce fuseseră daţi afară din hotelul unde erau cazaţi din cauza datoriilor. Chiar şi aşa, Jordan Martin a fost cel mai bun jucător de pe parchet, cu 20 de puncte şi 11 recuperări. Roşu şi Berca au reuşit câte 18 puncte, iar Montez Singleton 15. La finalul partidei, Alionescu a declarat că jucătorii săi au oferit o nouă mostră de caracter. ,,Este mai mult decât o victorie, este o palmă dată de acest grup de jucători, tuturor acelora care s-au îndoit de caracterul lor şi tuturor celor care nu au crezut în dorinţa lor de a duce munca nostră până la capăt. La câte probleme au fost, câte probleme însă sunt şi câte vor mai exista este într-adevăr o victorie care pentru mulţi pare imposibilă”, a spus antrenorul. Deşi obiectivul sportiv e ca şi îndeplinit, rămâne întrebarea dacă baschetbaliştii gorjeni mai au nervii necesari să ducă, până la capăt, sezonul. “Pentru a ne îndeplini obiectivul realmente şi pentru a începe din Grupa B sezonul viitor, trebuie să terminăm acest campionat, adică cel puţin trei runde, cu două meciuri pe rundă şi nişte deplasări destul de lungi. Aceşti băieţi au stat uniţi, au îndeplinit obiectivul, însă eu nu mai văd, în momentul de faţă care va mai fi soluţia pentru meciurile ce urmează”, a declarat, mâhnit, Alionescu.
Antrenorul nu a vrut să intre în bucătăria internă a clubului, dar a spus că dacă jucătorii vor mai fi umiliţi, şi el va pleca de la cârma clubului. ,,S-au întâmplat nişte lucruri incredibile înainte de meci, jucătorii americani au ajuns la sală cu 10 minute înainte de începerea partidei, ceea ce este aproape inacceptabil. Au jucat, încă o dată, la rugăminţile mele, şi pentru lumea care a fost la sală şi i-a încurajat pe tot parcursul acestui sezon. Nu ştiu dacă voi mai reuşi pentru meciul de la Rapid să-i conving să joace. Problemele se adâncesc, nu este vorba doar de salarii. Sunt probleme de natură organizatorică, baschetbalistică, care nu au nicio treabă cu baschetul profesionist. Dacă nu se iau nişte măsuri rapid, jucătorii nu vor mai sta uniţi, s-au acumulat frustrări”, a adăugat fostul component al Energiei.
Alionescu a mai spus că ia din nou în calcul demisia, iar meciul cu Rapid Bucureşti ar putea fi ultimul pentru alb-albaştrii. ,,Nu cred că mai rezist, am fost aproape de demisie în urmă cu două săptămâni şi, în momentul de faţă, am din nou acest gând. Am comunicat şi conducerii, sper că au înţeles mesajul meu. Jucătorii trebuie trataţi cu respect. Nu sunt nişte maşini, nişte proprietăţi de care ne folosim să ne îndeplinim anumite obiective, iar când trebuie să dăm ceva înapoi să ne facem nevăzuţi. Au jucat pentru mine, nu voi accepta să fie trataţi ca nişte obiecte. Dacă lucrurile nu intră pe făgaşul normal, cu siguranţă, meciul cu Rapid va fi şi ultimul meci”, a punctat antrenorul. Jocul cu bucureştenii ar trebui să se dispute pe 6 aprilie.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here